Spitalul Județean de Urgenţă Satu Mare va primi un angiograf performant

În conferința de presă susținută în data de 5 octombrie, Marcela Papici, directorul Spitalului Județean Satu Mare a adus la cunoștința opiniei publice câteva dintre problemele recente din cadrul instituției. La această conferință de presă a mai participat şi doctorul Constantin Demian, purtătorul de cuvânt al instituției.

DSC_0055După ploile recente au apărut și intoxicațiile cu ciuperci. Astfel săptamâna trecută au fost internate la SJU Satu Mare persoane cu probleme de sănătate datorate consumului de ciuperci otrăvitoare. S-au înregistrat nouă cazuri de persoane internate în stare de ebrietate şi o tentativă de suicid. În total, în luna septembrie, la SJU Satu Mare s-au internat în total 2.907 persoane, altele în număr de 1.037 au avut internări de o zi, 7.662 au fost consultați în ambulatoriu, iar 895 de persoane și-au efectuat proceduri în cabinete de fizioterapie.

S-a ridicat problema programărilor la cabinetele de specialitate, deoarece cerinţele și solicitările sunt mari și nu se încadrează în normele existente. De aceea la Cardiologie în special va trebui suplimentată norma, astfel încât pacienții să nu mai aștepte încă o lună pentru a beneficia de programare și consultații la medicul specialist.

Directorul SJU Satu Mare, Marcela Papici a informat că pe data de 30 septembrie s-a semnat contractul cu Academia Medicală de Științe pentru achiziționarea unui angiograf performant cu care se vor putea face intervenții în domeniul cardiologiei. De un astfel de contract beneficiază 17 spitale din țară, fiind un proiect european în valoare de peste 1 milion de euro.

În încheiere Marcela Papici a spus că vineri, 9 octombrie, fiind sărbătorită Ziua Sănătății Mondiale, aceasta va fi marcată la Spitalul Vechi printr-un eveniment sub genericul “Din suflet pentru suflet”. Cu această ocazie se vor face strângeri de fonduri și lansarea unei reviste în domeniul psihiatriei.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 5, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *