A.J.O.F.M. Satu Mare: Facilităţi acordate absolvenţilor pentru stimularea încadrării în muncă

Potrivit Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Satu Mare, absolvenţii care se angajează cu program normal de lucru, pentru o perioadă mai mare de 12 luni, în perioada în care sunt înregistraţi la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă, pot beneficia de o primă de încadrare, reprezentând o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data încadrării.

AJOFM-Satu-Mare-8-680x365Dacă un absolvent se angajează cu program normal de lucru, în perioada de acordare a indemnizaţiei de şomaj poate beneficia de o sumă egală cu indemnizaţia de şomaj la care ar fi avut dreptul, până la expirarea perioadei de acordare a acesteia, dacă nu s-ar fi angajat. Condiţia este să se menţina raporturile de muncă sau de serviciu pentru o perioadă de cel puţin 12 luni de la data angajării.

Dacă angajarea unui beneficiar de ajutor de şomaj se face într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 50 km faţă de localitatea de domiciliu, acesta poate beneficia de o primă de încadrare egală cu de două ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data acordării.

Dacă angajarea se face într-o localitate şi urmare a acestui fapt absolventul îşi schimbă domiciliul, poate beneficia de prima de instalare, reprezentând o sumă egală cu de şapte ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data instalării.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 14, 2015. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.