Criză de sânge la Satu Mare, în special la grupa A2 pozitiv. Donatori tot mai puțini

Prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram s-a întâlnit miercuri, 28 octombrie 2015, cu şefii structurilor judeţene din Ministerul Afacerilor Interne, respectiv cu şefa Centrului de Transfuzii Sangvine Satu Mare, dr. Doiniţa Crişan pentru a discuta cu privire la soluţiile care pot fi implementate într-un timp scurt pentru a diminua criza de sânge.

SAM_0945Potrivit celor declarate de reprezentantul Centrului de Transfuzii Sangvine Satu Mare, numărul donatorilor s-a înjumătăţit în ultimele luni, iar cele mai grave probleme se înregistrează la grupa de sânge A2 pozitiv.

Ca urmare a aspectelor semnalate, prefectul adresează angajaţilor MAI şi MapN rugămintea de a se implica în campania de donare de sânge, respectiv în campania de donare de celule stem hematopoietice iniţiate de Ministerul Sănătăţii.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu este încrezător că la acest apel vor răspunde nu doar angajaţii din structurile MAI şi MapN, ci şi cetăţenii care lucrează în alte medii socio-economice din judeţul Satu Mare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 29, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.