Lucrările la noul sediu al Primăriei din Tășnad continuă într-un ritm susținut

A trecut mai bine de un an de când la Tășnad, în prezența ministrului Liviu Dragnea, a fost pusă piatra de temelie a noii primării. Și iată, tășnădenii sunt martorii ridicării în întregime a construcției. În scurt timp constructorii vor începe lucrările la acoperișul clădirii, paralel cu montarea ferestrelor și a ușilor. În sezonul rece lucrările nu vor stagna, ci se va lucra la amenajările interioare.

MITRASCA-vÎn ceea ce privește vechea clădire a Primăriei din Tășnad, se va încerca refacerea fațadei și reintroducerea clădirii în circuitul public, fiind vorba de o clădire de patrimoniu. Este vorba despre o clădire construită în anul 1908 și donată de către avocatul și patriotul Coriolan Șter Statului Român, în anul 1926, pentru a servi ca sediu al Finanțelor Locale. A servit pentru această destinație până în anii 50, când a devenit sediu al Primăriei Tășnad. La această clădire, timp de mai bine de o sută de ani, nu s-au efectuat lucrări de consolidare, doar ceva compartimentări și s-a reabilitat acoperișul. Concluzia unei expertize efectuate în urmă cu câțiva ani a fost că această clădire trebuie dărâmată. Apoi s-a revenit și s-a recomandat consolidarea ei. Expertiza a scos în evidență și faptul că deplasarea unui zid s-a făcut în urma săpării fundației unui bloc din apropiere. Lipsa fondurilor a făcut ca lucrările de consolidare să nu fie posibile.

Edificarea noului sediu al Primăriei Tășnad se realizează în cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală. Valoarea proiectului este de 2,64 milioane lei. Tot prin acest program, la Tășnad se finanțează și lucrările de modernizare a străzilor Avram Iancu, Margaretelor, Crasnei și Ștefan cel Mare, în lungime de 4 kilometri. Lucrările la acest capitol în valoare de 7, 61 milioane lei, vor asigura o mai bună legătură cu stațiunea balneară, în continuă dezvoltare și o legătură cu drumul județean care leagă Tășnadul de Marghita. Este vorba despre o lucrare destul de complexă care presupune construcția unui pod peste Valea Cehalului, lucrarea aflată în derulare și executarea a încă 72 de podețe și alte lucrări conexe. Se urmărește ca până la sfârșitul anului străzile cuprinse în proiect să fie asfaltate și redate circulației.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 29, 2015. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *