Ziua de 24 Ianuarie, aniversată la Muzeul Judeţean

După multe secole în care românii nu au putut decât să viseze la Unire, iată că anul 1859 o aduce, odată cu numirea pe tron (ales în unanimitate) a liderului unionist Alexandru Ioan Cuza. Statul nou înfiinţat prin unirea Moldovei şi a Ţării Românşti purta numele de „Principatele Unite ale Valahiei şi Moldovei”. Unirea dintre aceste două Principate a reprezentat primul pas în apariţia României, ca stat unic şi modern.

6962500_01

Pentru a aniversa acest moment deosebit de important pentru istoria naţională, Muzeul Judeţean Satu Mare, împreună cu Liceul cu program sportiv din Satu Mare, organizează o serie de acţiuni culturale pe această temă. Astfel, luni, 21 ianuarie şi marţi 22 ianuarie 2013, de la ora 12.00, la sediul Muzeului Judeţean elevii din clasele a IX-a B, a VIII-a, a VI-a şi a VII-a, însoţiţi de profesorii Ligia Banciu, Botnar Agota, Mariana Purdea, Stăncuţa Roca, Cristina Figula, Dorel Andreica şi Codruţa Codrean, li se va explica semnificaţia zilei de 24 ianuarie pornind de la o prezentare Powerpoint despre o personalitate mai puţin cunoscută a acelei vremi, Elena Cuza, soţia principelui Alexandru Ioan Cuza.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 18, 2013. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *