Consiliul Local Satu Mare a aprobat condiții mai ferme de autorizare pentru firme

În cadrul primei ședințe din acest an, Primăria Satu Mare a supus aprobării Consiliului Local proiectul unei hotărâri prin care se înăsprește procedura privind emiterea de autorizații privind funcționarea activitățile economice în domeniul public sau privat. Se introduce astfel obligativitatea prezentării autorizației emise de ISU, Autoritatea de Sănătate Publică, Agenția de Protecție a Mediului, Inspectoratul Teritorial de Muncă și Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

clȘeful Biroului Central Comercial și Autorizații de Funcționare în cadrul Primăriei Satu Mare, Florin Maier, a considerat că astfel se va supraveghea mai energic procedeul de autorizare și monitorizare a activității agenților economici și controlul comercializării produselor și serviciilor de piață din municipiul Satu Mare. Singurii care scapă de aceste prevederi sunt avocații, notarii și medicii. Ei se bucură de acoperirea conferită de legile speciale.

Consilierii sătmăreni au aprobat proiectul de hotărâre și au venit cu o serie de propuneri. Astfel, Vleriu Bancea a cerut introducerea măsurii privind necesitatea obținerii autorizației de funcționare pentru fiecare punct de lucru al unui agent economic. S-a propus de asemenea, introducerea termenului ,,anulare” a autorizației de funcționare cu termenul de ”retragere”.

Consilierul Masculic Csaba a cerut să fie depuse și chitanțele privind achitarea taxei de publicitate.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 8, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.