Traininguri și oportunități internaționale pentru tineri, în organizarea Asociației Culturale pentru Tinerii din Satu Mare

Se pare că anul nou începe bine pentru Asociația Culturală pentru Tinerii din Satu Mare, inițiatorul Festivalului Muzicii de Stradă, fiindcă Satu Mare va găzdui două evenimente de tineret, finanțate de Uniunea Europeană.

erasmusPrimul este un proiect de mobilitate Erasmus+ și va fi organizat în perioada 3-10 aprilie, cu participanți din opt țări europene (Estonia, Letonia, Lituania, Cehia, Ungaria, Croația, Spania și Bulgaria), iar al doilea proiect, un training internațional, va avea loc în perioada verii (18-25 iunie), cu participanți din Bulgaria, Spania, Letonia, Lituania, Grecia, Ungaria, Turcia, Malta și Polonia. Locația ambelor proiecte va fi bineînțeles municipiul Satu Mare. Cele două proiecte beneficiază de o finanțare totală de 50 mii de euro. Schimbul de tineret are ca scop facilitarea tinerilor, iar trainingul va fi despre combaterea șomajului rural, un topic de actualitate în județul Satu Mare.

„Bineînțeles că nu ne vom opri aici fiindcă se apropie primul termen-limită pentru apelul Erasmus+ pe anul 2016 și ne-am propus să realizăm încă un proiect în anul acesta. Trebuie să ne străduim pentru că este tot mai intens concursul de proiecte – tot mai mulți învață să scrie proiecte în sistemul nou, formulate după placul evaluatorilor, deci trebuie să fim pregătiți pentru provocările anului nou”, a relatat Őri-Pákay Franciska, coordonatorul proiectelor internaționale din cadrul organizației, precizând că acestea nu vor afecta decursul Festivalului Muzicii de Stradă, planificat pe 1-3 iulie.

„Ne-am dori să avem și anul acesta voluntari din străinătate și, dacă vom reuși, festivalul va cuprinde și un training internațional care ar promova caracterul multicultural al muzicii, prin metode non-formale. Pentru recrutarea voluntarilor străini va fi nevoie de un alt proiect Erasmus+ – de data aceasta, prin rețeaua EVS (Serviciul European de Voluntariat)” – a continuat vicepreședintele asociației, adăugând că și tinerii sătmăreni au  posibilitatea să călătorească, fiindcă asociația a obținut calificarea necesară EVS pentru primirea și trimiterea tinerilor deopotrivă. Prima destinație posibilă va fi localitatea Nyíregyháza din Ungaria. Rețeaua națională Juventus Soliditas caută doi voluntari vorbitori de maghiară și engleză pentru o perioadă de un an, începând din 1 februarie. Avantajul programului EVS este că voluntarii vor beneficia de cazare, masă și bani de buzunar pe întreaga durată a mobilității, precum și de traininguri și multe experiențe noi.

Vei avea posibilitatea să înveți limbi străine și să trăiești într-un mediu internațional. Dacă te pricepi puțin la webdesign și încă nu ai depășit vârsta de 30 ani, merită să fii voluntar!

Află mai mult pe telefon (0721297419) sau pe email (szafkeinfo@gmail.com).

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 9, 2016. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.