Jandarmii au identificat la Negreşti-Oaş doi comercianţi de îmbrăcăminte contrafăcută

Ultima acţiune desfăşurată de jandarmii sătmăreni a avut loc joi, 14 ianuarie a.c., în localitatea Negreşti Oaş. Cu această ocazie, doi agenţi economici au fost depistaţi în timp ce puneau în vânzare diferite produse care purtau însemnele unor mărci de renume şi păreau a fi contrafăcute. 

inbracaminte-sport-contrafacuteÎn cauză au fost dispuse măsuri de ridicare a mai multor produse printre care: 8 tricouri, 13 perechi pantofi sport, 4 bluze, în valoare totală de peste 1.650 lei.  Toate aceste produse purtau însemnele unor mărci cunoscute, iar agenţii economici nu puteau justifica provenienţa bunurilor şi nu deţineau certificate de înregistrare a acestor mărci.

Existând suspiciunea rezonabilă cu privire la săvârşirea infacţiunilor de „punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, jandarmii au întocmit acte de constatare care vor fi înaintate către I.P.J. Satu Mare (faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin.1, lit.b, din Legea nr. 84 din 1998 republicată privind privind marcile si indicatiile geografice).

Pentru un plus de siguranţă, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Satu Mare sfătuieşte cetăţenii să anunţe cea mai apropiată patrulă de ordine publică sau să apeleze numărul unic de urgenţă 112, dacă observă persoane care oferă spre vânzare astfel de produse.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 15, 2016. Filed under Infracțiuni. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.