Consilierii PNL și UDMR Satu Mare cer amânarea ședinței de Consiliu Local pe data de 5 februarie

Luni, 1 februarie, în sala de ședințe a Consiliului Local Satu Mare s-a desfășurat o conferință de presă susținută de Romeo Pop, copreședintele Organizației municipale PNL Satu Mare și deputatul Kereskényi Gábor, președintele Organizației municipale UDMR Satu Mare, împreună cu consilierii din cadrul Consiliului Local, reprezentanți ai acestor partide.

DSC01310Deputatul Kereskényi Gábor a spus că deoarece la ședința Consiliului Local programată tot în data de 2 februarie trebuia discutată și aprobată bugetul pe anul 2016. A cerut în mod public amânarea acestei ședințe pentru data de 5 februarie, deoarece materialele ce trebuiau discutate le-au fost înmânate consilierilor numai în data de 28 ianuarie. Ca urmare consilierii nu au avut timpul necesar pentru a studia aceste materiale și a face propuneri dacă este necesar, pentru îmbunătățirea conținutului materialului.

„Dorim ca bugetul municipiului Satu Mare să fie unul realist, echilibrat, de perspectivă și transparent. Cerem amânarea ședinței pentru 5 februarie. Nu vrem ca noul buget să fie pomană electorală iar noi lucrăm la un nou proiect cu care vom veni în ședință. Menționez că amânarea Consiliului Local nu va  avea urmări negative pentru plata salariilor profesorilor. Valoarea totală a bugetului este în jur de 200 milioane de lei, de aceea dorim amânarea ședinței ca să intrăm în normalitate”, a spus Kereskényi Gábor.

Copreședintele Organizației municipale PNL Satu Mare, Romeo Pop a spus că în acest caz se situează alături de UDMR pentru că timpul afectat studiului materialelor este insuficient. „Satu Mare merită un buget realist, bine structurat pe necesitățile concrete. Vom aduce amendamentele necesare în interesul obștei”.

Atât Kereskényi Gábor cât și Romeo Pop au afirmat că această alianță nu este una electorală, nu este politică ci una pentru normalitate, în scopul amânării ședinței Consiliului Local, amândoi vor colabora de câte ori este nevoie.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 1, 2016. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *