Întâlnire la Primăria Carei, în scopul clarificării procedurilor de reglementare a activităților economice

Marţi, 11 februarie, în sala de şedinţe a Primăriei Carei, prefectul dr. Eugeniu Avram a convocat o întâlnire care a avut ca scop clarificarea procedurilor de reglementare a activităţilor economice, atât de primării cât şi de autorităţile de reglementare.

prefekturaÎn cadrul acestei întruniri au participat primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs alături de primari şi repretentanţi ai comunelor din zona Carei, precum şi reprezentanţi ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului, Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinară şi Siguranţa Alimentelor, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Someș” Satu Mare şi a Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Ca urmare a noilor proceduri instituite de autorităţile locale pentru eliberarea Acordului/Autorizaţiei de funcţionare, serviciile deconcentrate ale ministerelor sunt puse în situaţia de a elibera documente chiar şi pentru activităţi care nu necesită reglementare specifică. De asemenea, activitatea funcţionarilor este supraîncărcată ceea ce duce la un blocaj al instituţiilor în eliberarea acestor avize sau autorizaţii şi pe bună dreptate produce nemulţumire în rândul cetăţenilor şi al mediului de afaceri.

Prefectul dr. Eugeniu Avram a dispus organizarea de urgenţă a unei şedinţe cu responsabilii de urbanism şi reglementare de la nivelul fiecărei unităţi administrativ teritoriale în vederea clarificării spaţiilor respectiv a activităţilor economice care necesită reglementare specifică. Totodată va fi constitui un grup de lucru la nivel judeţean care va înainta Guvernului, propuneri de modificări legislative care să clarifice procedurile de autorizare, competenţele de reglementare. Prefectul a cerut celor prezenţi, colaborare instituţională, responsabilitate şi profesionalism pentru deblocarea acestei situaţii.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 11, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *