Barack Obama închide închisoarea Guantanamo Bay. Planul de lichidare este pe masa Congresului

Preşedintele SUA, Barack Obama, a trimis marţi Congresului un plan de închidere a penitenciarului din baza militară Guantanamo Bay, prezentând variante alternative de preluare a suspecţilor de terorism aflaţi în detenţie, informează cotidianul The New York Times.

97716aefec9a4bc6a7210fd3b0914462_18Planul se concentrează pe aducerea în penitenciare de pe teritoriul Statelor Unite a 30-60 de suspecţi de la Guantanamo consideraţi prea periculoşi pentru a fi eliberaţi.

Casa Albă a prezentat variante alternative de transferare a deţinuţilor, în Carolina de Sud, Kansas şi Colorado. Restul celor 91 de suspecţi deţinuţi la Guantanamo ar urma să fie transferaţi în alte ţări.

Un studiu realizat de Pentagon arată că transferarea deţinuţilor de la Guantanamo ar permite economisirea a 65-85 de milioane de dolari anual.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 24, 2016. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.