Sarik Peter Trio din Budapesta va susține sâmbătă un concert inedit la Carei

Sâmbătă, 12 martie 2016, de la ora 18.00, în Sala „Deák Endre” a Centrului Cultural Carei va avea loc concertul „Jazz improvisations on Bethoven’s compositions” – Improvizații de jazz pe muzica lui Beethoven, susținut de Sárik Péter Trió (Sárik Péter – pian, Fonay Tibor – contrabas, chitar bas, Gálfi Attila – tobe) din Budapesta.

afis sharik copyEvenimentul este organizat de Centrul Cultural Carei și Direcția de Cultură a Municipiului Carei. Prețul unui bilet este de 10 lei. Biletele se găsesc la Centrul Cultural Carei, de luni până vineri între orele 09.00 – 15.00 sau se pot procura înainte de concert, la fața locului.

Sárik Péter Trió și-a completat repertoriul muzical din ultimii ani, cu o serie de prelucrări și improvizații de jazz. Conceptul de Concert de Jazz creat de trio-ul maghiar se axează pe genurile pop, rock, folcloric sau muzică clasică, însă până acum nu a existat un proiect în cadrul căruia să fie prelucrate și adaptate creațiile unui singur compozitor.

”Este o onoare și totodată o provocare uriașă să prelucrăm creațiile unui compozitor de renume, precum este Beethoven. La fel ca în cazul oricărei prelucrări, și în situația aceasta am considerat important să păstrăm mesajul original și atmosfera indusă de acesta. Am încercat, de asemenea să-mi imaginez cum și-ar adapta Beethoven creațiile în prezent, în cazul în care ar fi contemporan cu noi, cu un trio minunat precum al nostru. Cred că și acum ar fi un caracter îndrăzneț și un spirit inovativ. Și noi urmăm același principiu în prelucrările noastre, astfel vom putea surprinde publicul mult mai bine, întrucât îndrăznim să folosim ritmurile specifice zilelor noastre, caracteristicile jazz-ului modern, dar și noile stiluri din muzica pop. E o experiență nemaipomenită, dovedită de nenumărate ori, că operele de valoare nu doar că sunt nemuritoare, ci azi, revin la viață, producând un impact atât de puternic, încât ne dau impresia că ar fi fost compuse chiar în zilele noastre”, a relatat Sárik Péter.

În cadrul concertului vor putea fi ascultate live fragmente din simfoniile și sonatele pentru pian, compuse de marele Ludwig Van Beethoven, interpretate în stilul unic al Sárik Péter Trió. Publicul va avea și el un rol important, improvizațiile din timpul show-ului implicându-l adesea în desfășurarea evenimentului.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 29, 2016. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *