Andrzej Gutkowski: La Satu Mare văd numeroase lucruri bune pe care și noi dorim să le implementăm

În 4 martie, la Centrul Tehnologic de Inovare și Afaceri din municipiul Satu Mare, cu ocazia vizitei de lucru a delegației primăriei municipiului Rzeszów din Polonia înfrățit cu municipiul Satu Mare, a avut loc o conferință de presă. Conferința a fost susținută de primarul municipiului Rzeszów, Andrzej Gutkowski și primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica.

conferintaÎn deschiderea conferinței, dr. Dorel Coica a adus mulțumiri pentru modul în care delegația municipiului Satu Mare a fost primită în Rzeszów cu ocazia vizitei efectuate acolo. S-au transmis și preluat de la prietenii polonezi experiențe și idei noi. A fost un adevărat schimb de experiență colegial. Din acestea municipalitatea va prelua tot ceea ce se potrivește pentru Satu Mare și ce este benefic.

Primarul Dorel Coica a spus că îl interesează organigrama primăriei orașului Rzeszów, care poate fi luată ca exemplu deoarece are mai puține departamente dar mai complexe și care ar putea fi un model pentru o nouă organizare a Primăriei Satu Mare.

Primarul municipiului Rzeszów, Andrzej Gutkowski a mulțumit pentru ospitalitatea și căldura cu care delegația sa a fost primită de colegii sătmăreni. ”Sunt pentru prima dată în Satu Mare. Este un oraș frumos, în dezvoltare. Sper ca vizita noastră aici să genereze viitoare proiecte în colaborare sau individual. Am găsit aici o experiență bună, și noi avem probleme cu gospodărirea eficientă a banilor. Am vrea să avem un schimb de păreri despre modul în care am putea evita aceste probleme. La Satu Mare văd numeroase lucruri bune pe care și noi dorim să le implementăm. De aceea mă însoțesc în această vizită șefi ai departamentelor de atragere de fonduri, educație, al cooperării internaționale, investiții, transport urban, drumuri, apă-canal, asistență socială, utilități publice și nu în ultimul rând cultură, sport și turism”.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 4, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *