La Negrești-Oaș s-a deschis expoziția ”Art Buna Vestire”, ajunsă la cea de-a 30-a ediție

În data de 25 martie, la Muzeul Țării Oașului, Galeria de Artă ”Dr. Mihai Pop”, a avut loc vernisajul expoziției ,”Art Buna Vestire 30”. Această manifestare culturală a fost realizată cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, Consiliului Județean Cluj, Primăriei și Consiliului Local Negrești-Oaș, Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, Muzeului Țării Oașului Negrești-Oaș, Muzeului de Artă din Cluj-Napoca, Asociației Artistice Art Bunavestire. Coordonatorul programului a fost managerul cultural Natalia Lazăr.

1La vernisaj au participat președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, consilieri județeni și locali, directori de instituții, un numeros public iubitor de artă. În cuvântul de deschidere Natalia Lazăr a spus că această manifestare culturală se găsește la cea de-a 30-a ediție, având loc într-o zi simbolică. Expoziția reușește să adune laolaltă într-o colecție de excepție munca creativă și viziunea colectivă a unui grup de artiști membri ai grupului Art Buna Vestire. Aceștia sunt: Susana Ardelean, Andrei Florian, Dorel Petrehuș, Corneliu Pop, Ioan Pop Prilog, Ioan Pop Vereta, Mircea Vaida. Acestora li se alătură Borgovics Borgo (Ungaria), Nicolae Cațavei (Baia Mare), Emil Dumitraș (Bistrița), Eugen Moritz (Cluj-Napoca), Ștefan Pelmuș (București), Vasile Pop Negreșteanu (București), Mircea Roman (București), Radu Șerban (Cluj-Napoca), Aurel Vlad (București).

DSC_0025Primarul Aurelia Fedorca a spus că Art Buna Vestire reprezintă nu doar simbolul evoluției noastre culturale ci al întregii zone, tocmai de aceea recunoscându-i valoarea, Primăria și Consiliul Local Negrești-Oaș susțin cu tărie acest eveniment de suflet al Țării Oașului. Este cel mai prestigios eveniment cultural din orașul Negrești-Oaș, iar ca apreciere a muncii artiștilor plastici se va vernisa la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca în data de 26 martie expoziția Retrospectiva Art Buna Vestire la care se vor expune 37 de lucrări. Aurelia Fedorca a adăugat că evenimentul cultural Art Buna Vestire este un brand al Țării Oașului.

DSC_0001

DSC_0002

DSC_0005

DSC_0006

DSC_0007

DSC_0008

DSC_0014Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef a spus că este onorat să participe la acest eveniment cultural, reprezentativ pentru Țara Oașului dar și pentru județul Satu Mare și că este important ca organizarea unor astfel de evenimente să fie sprijinită, deoarece nu putem avea un județ dezvoltat economic fără cultură. De aceea promovăm ca o datorie a noastră obiceiurile, oamenii, locurile, iar aceste evenimente reprezintă o filă din istoria județului nostru.

DSC_0015

DSC_0016

DSC_0017

DSC_0018

DSC_0019

DSC_0020

DSC_0021Istoricul de artă Vasile Duda a subliniat că Spectacolul vizual din Galeria ”Mihai Pop” s-a dovedit în timp o permanentă lecție de privit, artele plastice au adus publicul spre ”oglinda reală a epocii lor”, iar desfășurarea pe o perioadă de 30 de ani este o afișare a vizualului pe generații, perioade diferite, pe concepții și idei înnoite”.

Participanții au remarcat buna organizare a expoziției, numărul mare de exponate și condițiile deosebite asigurate cu generozitate expozanților. Calitatea excepțională a lucrărilor a atras la vernisaj un număr impresionant de iubitori de artă.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 25, 2016. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *