Victor Ponta, preferința numărul unu a românilor pentru funcția de președinte

Victor Ponta ar ieși învingător în turul doi al alegerilor prezidențiale, indiferent de candidatul împotriva căruia ar concura pentru funcția de președinte al României, arată un sondaj de opinie realizat de INSCOP.

Victor-Ponta-54k1Dacă ar avea de ales între Victor Ponta și Crin Antonescu, 60% dintre români l-ar alege pe actualul premier, chiar dacă acesta nu și-a anunțat intenția de a candida la alegerile prezidențiale de anul viitor.

Studiul INSCOP a simulat o competiţie prezidenţială de tur doi, respondenții fiind invitați să aleagă între doi candidaţi.

„O pondere însemnată din electoratul actual al PNL ar vota cu Victor Ponta pentru funcţia de preşedinte în dauna lui Crin Antonescu. Este un procent mai mare decât cel al electoratului PSD care ar opta pentru Crin Antonescu la alegerile prezidenţiale. Dificultatea lui Crin Antonescu de a convinge masiv alegătorii PNL ar putea avea legatură cu disputele din PNL între aripa Antonescu şi aripa Tăriceanu”, se arată într-un comunicat al INSCOP.

Sondajul mai arată că Antonescu ar învinge un candidat al opoziţiei. Preşedintele PNL ar obține 59% dintre voturile românilor dacă ar intra într-o competiţie cu Mihai-Răzvan Ungureanu, preşedintele Forţei Civice.

Pe cine ar alege românii dacă duminica viitoare ar fi alegeri prezidențiale (turul doi):

Victor Ponta – 60%

Crin Antonescu – 40%

 

Victor Ponta – 55%

Sorin Oprescu – 45%

 

Sorin Oprescu – 51%

Crin Antonescu – 49%

 

Victor Ponta – 59%

Mihai Răzvan Ungureanu – 41%

 

Crin Antonescu – 59%

Mihai Răzvan Ungureanu – 41%

 

Gigi Becali – 58%

Dan Diaconescu – 42%

Sondajul ”Barometrul de opinie publică – Adevărul despre România” a fost realizat de INSCOP Research la comanda "Adevărul". Sondajul a fost realizat în perioada 20-27 februarie 2013, pe un eșantion de 1.066 persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3%, la un grad de încredere de 95%.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 21 martie 2013. Filed under Național, Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.