Direcţia de Cultură Carei organizează două concursuri dedicate lui Eminescu

Direcţia de Cultură din cadrul Primăriei Carei organizează un concurs interşcolar intitulat „Îmi place Eminescu!”. Acesta are loc în data de 18 februarie, luni, de la ora 18.00, în sala de simpozioane a Castelului Karolyi şi se adresează elevilor din ciclul gimnazial şi liceal.

logo eminescu copy

La acest concurs pot participa elevi, individual, sau în echipe, cu scurte momente scenice, de maxim 7 minute, care să aibă la bază opera poetică şi/sau viaţa lui Eminescu. Termenul limită de înscriere este 15 februarie, ora 16.00.

Înscrierile se pot face online, la adresa festivalcarei@yahoo.com sau personal la Direcția de Cultură Carei din Castelul Karolyi de luni până vineri, între ora 10.00 şi ora 14.00.  Participanţii sunt rugaţi ca în momentul înscrierii să precizeze şcoala de provenienţă, numele elevilor şi al echipelor, textele care stau la baza momentului scenic şi durata acestuia.

Organizatorii mai precizează că în construcţia scenică a momentelor sunt admise absolut orice elemente de spectacol. De exemplu, elevii pot folosi instrumente muzicale, pot cânta, se pot folosi de proiecţii, inserţii video, etc, dar niciun participant sau echipă înscrisă în concurs nu se poate limita la o simplă recitare a unei poezii. Persoană de contact:  Bogdan Georgescu.

De asemenea, tot la Carei va avea loc cea de-a șaptea ediţie a concursului de recitări intitulat”Mihai Eminescu”. Cea din acest an se desfăşoară în 31 ianuarie, de la ora 17.00, în Castelul Karolyi.

Ediţia din acest an se desfăşoară pe două categorii distincte: ciclul gimnazial şi ciclul liceal. O şcoală poate înscrie maximum cinci elevi într-o categorie. Aceştia vor avea dreptul să recite o singură poezie, pe care o pot şi citi. Premiile, la fel ca în anii precedenţi, vor consta în diplome și cărţi.        

Termenul limită de înscriere este 25 ianuarie, ora 16.00. Înscrierea se face la Direcția de Cultură Carei din Castelul Karolyi de luni până vineri, între ora 10.00 şi ora 14.00. Informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon 0261-861-481.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 18, 2013. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.