Apele termale de la Stațiunea Turistică Tășnad au însemnate calități terapeutice

Stațiunea Tășnad se înscrie ca o stațiune cu important potențial balnear și asta, în primul rând, proprietăților terapeutice ale apelor minerale şi termale de aici.

logo statiune tasnadȘtrandul termal din localitatea Tășnad, care funcționează din anul 1978, atrage anual zeci de mii de turiști din județul Satu Mare și județele învecinate, mai ales acum când s-au efectuat însemnate investiții, ștrandul funcționând după standarde europene.

Cele patru bazine pentru adulți și unul pentru copii funcționează cu apă termală la peste 350 grade. Acestea prezintă o serie de proprietăți legate de temperatură, caracteristici chimice etc. Contribuie la dilatarea vaselor, mărirea frecvenței respiratorii, schimbări metabolice. În urma efectuării unor cure balneare se pot preveni multe boli. Aceste cure balneare se adresează și fazelor cronice de manifestare a unor boli precum și cazurilor de convalescență. În acest caz se reduc funcțiile organismului la stadiul lor inițial, agentul perturbator fiind îndepărtat. De asemenea se poate preîntâmpina recidivele.

Este bine de știut că apele termale de la Tășnad fac parte din ansamblul resurselor hidrotermale din vestul României, care, potrivit specialiștilor, s-au format luând în considerare elemente de factură tectonică. Prezența sistemului de falii care fragmentează scoarța terestră și care permit circulația descendentă și ascendentă a apelor subterane până la adâncimi mari. Astenosfera este poziționată mai aproape de suprafața terestră, fiind un strat cu temperaturi care pot ajunge la câteva mii de grade.

Apele termale de la Tășnad sunt captate la adâncimea de 1.354 metri. Temperatura lor fiind de 70 de grade Celsius, mineralizarea de 9.846,3mg/l, pH de 7,5. Institutul Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie din București recomandă apa termală de la Tășnad în următoarele afecțiuni: reumatismele degenerative, reumatisme abarticulare, neurologice periferice cronice, ginecologice cronice, afecțiuni posttraumatice, boli profesionale, boli endocrine, boli de metabolism. Pe lângă curele balneare turiștii pot opta pentru petrecerea timpului liber în piscina cu apă rece, sau la baza sportivă special amenajată în acest scop.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 8, 2016. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *