Începe modernizarea drumului județean Tăşnad-Cig-Eriu Sâncrai-Craidorolţ-Pişcari-Terebeşti-Gelu-Mădăras

Drumul județean care leagă localitățile Mădăras și Tăşnad va fi modernizat. Predarea amplasamentului pentru începerea lucrărilor a avut loc joi, 12 mai 2016 la Mădăras, în prezența președintelui Consiliului Județean, Adrian Ștef, a managerului public al județului, Nicolae Bura, senatorul Pataki Csaba, consilierul local Kovács Máté, a constructorilor și proiectanților. 

1Executantul lucrărilor este Antrepriza Reparaţii şi Lucrări – ARL Cluj SA, valoarea investiției fiind de 46.044.913,18 lei fără TVA.

Durata de execuţie a lucrărilor este de 36 luni de la emiterea ordinului de începere, iar perioada de garanție este de trei ani de la data recepţiei la terminarea lucrărilor.

Modernizarea drumului se va face pe o lungime de 36,987 km iar lățimea părții carosabile va fi de 6,5 m.

2În cadrul aceluiași proiect se vor realiza și 64 de podețe transversale, șanţuri de pământ și rigolepe o suprafață de 67 metri. Se vor amenaja și drumurile laterale pe toată lungimea drumului modernizat, accesul la acestea fiind făcut prin 163 de podețe. Totodată se vor reface și 672 accese la proprietăți și podețe pentru fiecare proprietate în parte. Pe această suprafață de drum se vor turna două straturi de covor asfaltic, fundație de piatră spartă și balast și un strat de geotextil cu rol anticontaminator.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 12, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *