Judeţul Satu Mare a fost reprezentat la Festivalul Vinului din Serednye, Ucraina

În perioada 14-15 mai 2016, reprezentanți ai Consiliului Județean Satu Mare și ai Muzeului Județean Satu Mare au participat la cea de-a II-a ediție a Festivalului Vinului de la Serednye din Ucraina.

IMAG0396Evenimentul a fost organizat în cadrul unui proiect norvegian, parteneri fiind Slovacia, Ucraina și Norvegia. La festival au fost invitați să participe producători de vinuri din Ungaria, Slovacia, România și Ucraina.

La deschiderea oficială au luat cuvântul reprezentanții regiunilor invitate, precum și oficialități din cadrul Consulatului General al Slovaciei și Ungariei din Ujgorod.

Pe parcursul festivalului au avut loc diverse programe artistice, teatru de păpuși pentru copii, concerte de muzică ușoară.

image-b593baecf645dfe1636ee3e412dfa2ba06a0f9c6ab3cbdeaef3dd3b5416ab52a-VJudețul Satu Mare a fost reprezentat de producători de vinuri din Dobra și Beltiug, produsele lor fiind foarte apreciate de către degustători, invitați, colegii de breaslă precum și de publicul larg.

Pentru a completa imaginea și prezența județului la eveniment, au fost prezentate și oferite publicului broșuri cu informații turistice, cu caracter istoric și etnografic. O pată de culoare a standului județului au fost păpușile îmbrăcate în port oșenesc.

image-4eee597e1e5d684d34a5b930ae3b520d5d5e829f8d7e3c7f40e0ed8acb83d26b-VÎntre români și ucrainieni există o colaborare pragmatice, bazată pe acțiuni concrete care să ducă la o înflorire a relațiilor bilaterale dintre cele două regiuni vecine. Avem un trecut comun, aceleași mentalități și obiceiuri, urmând ca împreună să construim un viitor comun, bazat pe valorizarea tuturor resurselor noastre, lucru care va duce fără îndoială la creșterea prosperității acestor zone.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 17, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *