A.J.O.F.M. Satu Mare: Obligaţiile persoanelor care beneficiază de indemnizație de șomaj

Persoanele care beneficiază de indemnizație de șomaj au următoarele obligații:

ajofm satu mareSă se prezinte lunar, pe baza programării sau ori de câte ori sunt solicitate, la agenția pentru ocuparea forței de muncă la care sunt înregistrate, pentru a primi sprijin în vederea încadrării în muncă.

Să comunice în termen de 3 zile agenției pentru ocuparea forţei de muncă la care sunt înregistrate orice modificare a condițiilor care au condus la acordarea drepturilor cum ar fi: încadrarea în muncă; emiterea certificatului de înmatriculare sau a autorizaţiei de funcționare pentru a desfășura activități independente; realizarea unor venituri lunare mai mari decât indicatorul social de referință; plecarea din țară; concediul de maternitate sau de îngrijire a copilului; pensionare; admitere într-o formă de învățământ.

Să participe la serviciile pentru stimularea ocupării și de formare profesională oferite de agenția pentru ocuparea forței de muncă la care sunt înregistrate.

Să caute activ un loc de muncă.

Să înştiințeze în scris agenția pentru ocuparea forței de muncă la care sunt înregistrate apariţia stării de incapacitate temporară de muncă și datele de identificare, respectiv numele medicului prescriptor și unitatea în care funcționează acesta, în termen de 24 de ore de la data acordării concediului medical.

În situația în care apariția stării de incapacitate temporară de muncă a intervenit în zilele declarate nelucrătoare sau împlinirea termenului de 24 de ore se realizează în zile declarate nelucrătoare, persoanele care beneficiază de indemnizaţie de șomaj au obligația de a înştiința agenția pentru ocuparea forței de muncă la care sunt înregistrate, în prima zi lucrătoare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 24, 2016. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *