Petrică Mureșan, invitatul de onoare al Târgului Internațional de Carte și Muzică de la Brașov

Duminică, 24 martie, la Brașov a avut loc Târgul Internațional de Carte și Muzică,  ediția X-a. Este o manifestare culturală anuală ce reunește cele mai importante edituri și case de discuri din Romania precum și distribuitori de carte și muzică străină, artiști plastici și instituții de cultură, fiind dedicată promovării și vânzării producției editoriale și discografice.

DSC_1110

Invitatul de onoare al ediției din acest an a fost cunoscutul solist sătmărean de muzică populară, Petrică Mureșan, care a reprezentat Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, instituție al cărui director artistic este.

El a încântat publicul cu melodii îndrăgite precum: “Bate vânt peste secară”, “Să dai viață”,“Io-s român nu mi-e rușine”, și multe altele. Publicul a participat în număr mare a cântat alaturi de Petrică și a rămas foarte impresionat de prestația lui.

Tot în cadrul târgului au mai cântat artiști de seamă cum ar fi Nicolae Furdui Iancu, Dumitru Fărcaș, Marius Pruneanu, Vasile Șeicaru și mulți alții.

Acest târg creează oportunități pentru parteneriate profesionale în domeniul cărții și muzicii, promovează dialogul și schimburile culturale cu invitați din străinătate și conferă cadrul ideal pentru organizarea de acțiuni culturale: lansări de carte și muzică, dezbateri de specialitate, mese rotunde, recitaluri de muzică și poezie, sesiuni de autografe.

Și de această dată Satu Mare a fost la înălțime, cu atât mai mult cu cât pe agenda de lansări s-a aflat și cartea “Povestea pălincii” de Felician Pop și Robert Laszlo.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 25, 2013. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *