Manifestări variate dedicate Zilei Eroilor, organizate de Direcția de Cultură Carei

Direcția de Cultură a municipiului Carei a organizat o serie de manifestări joi, 9 iunie 2016, cu ocazia Zilei Eroilor. 

c4De la ora 11.00, în Cimitirul Mesterészi, la Monumentul eroilor căzuți în Primul Război Mondial a avut loc Lecția de istorie în aer liber cu titlul „Să nu-i uităm pe eroi” susținută de prof. Ioan Ciarnău, realizată de Biblioteca Municipală, în prezența a două clase de elevi de la Școala Gimnazială Nr 1 din Carei.

c5Începând cu ora 12.30, pe platoul din fața Monumentul Ostașului Român a avut loc un Te Deum și depuneri de coroane în cinstea eroilor neamului. Au depus coroane Primăria Municipiului Carei, Asociația Veteranilor de Război și cadrele militare în rezervă, Subunitățile Ministerului Afacerilor Interne, Partidul Social Democrat, Partidul Național Liberal, Asociația Refugiaților, Asociația „Unirea 2009” Carei, Despărțământul Astra Carei, Societatea „Avram Iancu” Carei, un grup de elevi ai Școlii Gimnaziale Nr. 3 Carei.

c1

c2În Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi a fost expusă o colecție de 40 de fotografii care reprezintă monumente din România ridicate în memoria eroilor, realizată de Centrul de promovare a turismului cultural. (Perioadă de vizitare a expoziției: 9-14 iunie 2016, între orele 9-16. Luni 13 iunie: închis)

c3Tot în data de 9 iunie, după ceremonia de la Monumentul Ostașului Român, au fost depuse două coroane din partea Direcției de Cultură Carei și Asociației „Unirea 2009” Carei la mormintele eroilor de la Cimitirul Mesterészi și jerbe de flori la Bustul lui Avram Iancu din Carei de către Despărțământul Astra Carei și Societatea „Avram Iancu” Carei.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 9, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.