ANAF declanșează războiul împotriva muncii la negru. Urmează controale fără precendent

Inspectorii antifraudã şi inspectorii de muncă vor desfãşura la nivel naţional acţiuni de control pentru prevenirea şi combaterea muncii „la negru” şi a celei subdeclarate în cadrul operaţiunii „Cronos”, care se va desfăşura în perioada 16 iunie – 23 septembrie 2016.

inspectia-muncii„Vor fi vizate cu precãdere firmele care activeazã în domenii de activitate precum: confecţii, construcţii, pazã şi protecţie, curãţenie, alimentaţie publicã, silviculturã, transport, comerţ, arhivare şi depozitãri.

În aceste sectoare au fost identificate cele mai mari riscuri legate de utilizarea forţei de muncã fãrã forme legale ori subdeclararea nivelului real de salarizare”, se arată într-un comunicat de presă remis de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

Întrucât o mare parte dintre achiziţiile fictive sau artificiale de bunuri şi servicii, cu impact asupra TVA şi impozitului pe profit, sunt deseori utilizate pentru a deconta sume care servesc, în realitate, pentru remunerarea unor persoane pentru munca prestatã, inspectorii anitfraudã şi inspectorii de muncă vor controla prioritar firmele care activeazã în domeniile menţionate şi care se încadrează în profilele de risc generate de analizele documentare, se mai arată în documentul citat.

În cadrul acţiunilor de control operativ, se va pune accentul şi pe informarea contribuabililor (societãţi comerciale şi salariaţi) cu privire la obligaţiile legale ce le revin, riscurile la care se expun şi sancţiunile contravenţionale şi/sau penale aplicabile în domeniu.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 21, 2016. Filed under Național. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *