Pataki Csaba, noul președinte al Consiliului Județean Satu Mare. Ioan Rus și Alexandru Panea, vicepreședinți

În data de 22 iunie, miercuri, în sala de ședințe a Consiliului Județean Satu Mare s-a desfășurat ședința de constituire și validare a noului Consiliu Județean, în urma alegerilor din 5 iunie.

DSC03158Prefectul județului Satu Mare, Radu Bud a dat citire ordinului 181 din 21.06.2016 de constituire a Consiliului Județean Satu Mare. A propus ca lucrările acestei ședințe să fie conduse de cel mai vârstnic consilier ales, dr. Virgil Enătescu, asistat de cei mai tineri consilieri aleși, Adrian Cozma și Nagy Szabolcs.

DSC03161Secretarul Consiliului Județean, Mihaela Crasnai, a făcut prezența la ședință constatând că din cei 33 de consilieri aleși, o singură persoană, Octavian Petric, a absentat. Fiecărui consilier i-a fost înmânat mandatul de către președintele Biroului Electoral de Circumscripție, Grigore Surd.

DSC03168Ședința a avut 9 puncte la ordinea de zi, care au fost aprobate în unanimitate de consilierii prezenți. S-au constituit grupele de lucru pe partide, după care a fost aleasă Comisia de validare formată din cinci persoane: Riedl Rudolf și Balogh Sandor din partea UDMR, Carmen Dobran de la PNL, Simion Ardelean de la PSD și Pinter Jozsef de la ALDE. A fost ales președintele Comisiei de validare, în persoana lui Simion Ardelean și secretara Carmen Dobran. Constatându-se că nu sunt cazuri de incompatibilitate și contestații, s-a dat citire listei consilierilor validați și s-a votat cu vot deschis, individual. Consilierii au depus jurământul și în final Consiliul Județean Satu Mare a fost declarat constituit legal, fiind format din 33 consilieri județeni: 13 ai UDMR, 9 ai PSD, 7 ai PNL, 4 ai ALDE.

DSC03176Pentru alegerea președintelui Consiliului Județean Satu Mare, prin vot secret, a fost o singură propunere, consilierul Pataki Csaba, iar reprezentanții PSD, PNL și ALDE nu au propus niciun candidat, Pataki Csaba a acceptat candidatura și a fost trecut pe buletinul de vot. Rezultatul votului a fost următorul: din 32 de voturi 32 au fost pentru, iar Pataki Csaba a fost ales în unanimitate președinte al Consiliului Județean Satu Mare.

DSC03181Pataki Csaba a preluat conducerea ședinței pentru alegerea celor doi vicepreședinți, care vor fi în final Ioan Rus și Alexandru Panea din partea PNL, întrucât și de astă dată PSD, ALDE și UDMR nu au avut alte propuneri.

DSC03189S-a propus constituirea celor opt comisii din cadrul Consiliului Județean, din reprezentanți din fiecare partid: Comisia pentru activitate economico-financiară, Comisia pentru investiții și lucrări publice, Comisia pentru muncă, protecție socială, familie, sănătate, protecția copilului, Comisia pentru protecția mediului, turism și agricultură, Comisia învățământ, activități social-culturale, culte și sport, Comisia de administrare a domeniului public, amenajarea teritoriului, conservarea monumentelor, Comisia juridică de disciplină, administrație și pentru minorități, Comisia de dezvoltare regională, parteneriat internațional.

DSC03193În încheiere, președintele nou ales al Consiiului Județean, Pataki Csaba a mulțumit pentru încrederea acordată de a fi ales cu majoritate de voturi de către toate partidele, asigurând că va continua proiectele începute de administrația anterioară și va depune tot efortul pentru păstrarea armoniei și echilibrului între consilieri. A mulțumit administrației anterioare pentru activitatea depusă.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 22, 2016. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *