EXPO „Fabricat în Satu Mare”, un eveniment de calitate, cu peste 1.500 de vizitatori

În data de 28 iunie, la sediul Asociaţiei Economice Româno-Germane Satu Mare au fost preentate într-o conferinţă concluzile cu privire la ediţia a şasea a evenimentului EXPO „Fabricat în Satu Mare”. Au participat Iuliu Cadar, preşedintele DRW, Josef Hölczli, directorul executiv al Camerei Meşteşugarilor Satu Mare, Sorina Tulan, reprezentantă a Inedit Satu Mare, Dacian Ienăşoiu, secretar general SamSatudia, şi Alexandra Catargiu, organizator principal al evenimentului „Fabricat în Satu Mare” din partea Consiliului Judeţean, care a moderat conferinţa.

DSC03468Preşedintele DRW, Iuliu Cadar a arătat că în acest an la EXPO „Fabricat în Satu Mare” au participat 54 de firme care şi-au prezentat produsele şi serviciie pe un spaţiu expoziţional de 566 metri pătraţi, timp de două zile. Expoziţia a fost vizitată de peste 1.500 de persoane, în frunte cu oficialităţile locale şi judeţene. Iuliu Cadar a mulţumit firmelor, sponsorilor, tuturor celor care au contribuit la buna desfăşurare a evenimentului. A concluzionat că a fost o expoziţie de calitate, la care şi-au adus contribuţia mulţi voluntari, elementul de bază a fost tradiţia în contextul în care a fost lansată o bere locală – Bere Sătmăreană care va determina renaşterea Fabricii de Bere din Satu Mare.

Directorul executiv al Camerei Meşteşugarilor Satu Mare, Josef Hölczli, a precizat că au participat 18 firme meşteşugăreşti mai mari şi forarte mici, care încă nu sunt cunoscute. Activitatea de artizanat care este şi ea un meşteşug nu a putut participa, neavând încă stabilită încă o legislaţie. „Dorim ca autorităţile sătmărene să inaugureze cât mai curând Casa Meşteşugarilor recent renovată. Într-o perspectivă apropiată, vrem să organizăm o expoziţie de utilaje agricole şi pentru industria alimentară, deoarece judeţul Satu Mare are potenţial agricol important”.

Dacian Ienăşoiu, secretarul general al Asociaţiei SamSatudia s-a arătat mulţumit de modul în care tinerii antrenaţi ca voluntari în acest eveniment, ajutând au şi învăţat, au intrat în contact cu mediul de afaceri sătmărean.

În încheiere, Alexandra Catargiu a remarcat buna organizare şi faptul că EXPO „Fabricat în Satu Mare” şi-a atins scopul, reunind şi de astă dată mediul de afaceri sătmărean şi dând posibilitatea încheierii unor afaceri între participanţi. În acelaşi timp s-au prezentat iniţiative şi produse noi care cu această ocazie şi-au anunţat prezenţa în economia sătmăreană.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 28, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *