Dacian Cioloș propune ca TVA la lucrările agricole să scadă de la 20% la 9%, de la 1 august

Premierul Dacian Cioloș a anunțat că una dintre măsurile care vor fi discutate în Guvern este reducerea TVA la lucrări agricole. Potrivit premierului sunt „propuneri de facilități fiscale, care fără a afecta în mod semnficativ bugetul de stat, ar putea duce la stimularea creșterii economice”.

rr„Mă gândesc aici la măsuri care vizează sectorul agricol”, a spus Dacian Cioloș, adaugând că Executivul propune reducerea TVA la lucrări agricole de la 20% la 9%, de la 1 august.

Reducerea TVA se va aplica și pentru livrarea de inputuri necesare sectorului agricol, cum ar fi semințe, îngrășăminte, pesticide și alte produse necesare însămânțării sau cultivării plantelor în agricultură, a mai spus Cioloș. Acesta a precizat că TVA va fi redus și pentru „prestarea de servicii specifice lucrărilor agricole și întreținerii culturilor agricole”.

„Prin acest lucru dorim să stimulăm lucrări agricole de calitate, dar în același timp să și scoatem la lumină anumite servicii care se prestează în agricultură”, a mai afirmat premierul.

Acesta mai crede ca scaderea TVA la servicii in agricultura se va reflecta si in pretul la ingrasaminte, seminte si produse de intretinere a cultuturilor agricole.

Dacian Cioloș a cerut Ministerului Finanțelor și Ministerului Agriculturii să facă „publică diferența de prețuri pe care o vom putea observa începând de mâine pentru că sunt convins că și agricultorii la rândul lor vor face acest lucru”.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 29, 2016. Filed under Național. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *