Podul Decebal intră săptămâna viitoare în lucrări de întreţinere şi reabilitare capitală

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor a informat într-o conferinţă de presă susţinută marţi, 5 iunie că de la învestirea sa a încercat să se familiarizeze şi să intre în contact cu partenerii din Consiliul Local şi cu problemele curente şi proiectele de lungă durată. A luat contact cu problemele de la Clubul Sportiv Şcolar, FC Olimpia, de la blocul ANL precum şi cu locul ocupat de parcări de pe strada Jubileului şi Oituzului unde acestea au fost amplasate pe terenuri private.

DSC03572În activitatea sa primarul are două priorităţi, una dintre ele fiind contractele încheiate pentru reabilitarea drumurilor din municipiul Satu Mare, contracte care nu pot fi derulate existând proceduri în instanţă întrucât au existat contestaţii cu privire la atribuirea lucrărilor către firme. „Am solicitat să facem un nou caiet de sarcini pentru o nouă licitaţie pentru suma de 32 milioane de euro, sunmă foarte atractivă pentru care bătălia este mare şi reprezintă întreţinerea drumurilor din municipiu pentru 4 ani.

Podul Decebal va intra în reparaţii capitale de săptămâna viitoare şi se va circula pe două benzi. Am amânat începerea lucrărilor după sfârşitul anului şcolar pentru a evita o mai mare aglomeraţie. Lucrările sunt necesare deoarece nu s-au făcut de opt ani întreţineri şi reparaţii la carosabil, trotuare, balustrăzi, iluminat public. Licitaţia a câştigat-o o firmă din Sălaj. Sperăm că va face faţă complexităţii lucrărilor, care ar trebui să fie terminate în două-trei luni, având o valoare de 2,2 milioane lei”.

În legătură cu reabilitarea totală a stadionului Olimpia, primarul a spus că nu sunt posibilităţi financiare, în schimb ar fi bani pentru o sală polivalentă de 3.000 de locuri, din bani primiţi de la Compania Naţională de investiţii. Primarul s-a arătat solidar cu solicitările angajaţilor din primării de majorare a salariilor, celor cu salarii între 1300 şi 2000 lei lunar.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iulie 5, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.