26 martie, ziua de naştere a Alteţei Sale Principesa Margareta a României

Alteţa Sa Regală Principesa Margareta a României s-a născut pe 26 martie 1949 la Lausanne, în Elveţia. Este cea mai în vârstă fiică a regelui Mihai I al României şi a soţiei sale, regina Ana de Bourbon – Parma.

Principesa-MargaretaPrinţesa Margareta a absolovit Universitatea din Edimburgh, unde a studiat Sociologia, Ştiinţele Politice şi Dreptul Instituţional Public. După absolvire a lucrat într-un număr de universităţi britanice, specializându-se în sociologie medicală şi politici de sănătate publică. A participat într-un program de cercetare coordonat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

În 1983 s-a mutat la Roma şi s-a alăturat Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură a ONU, apoi s-a alăturat Fondului Internaţional de Dezvoltare a Agriculturii. Din 1989 s-a dedicat muncii de caritate, punând bazele Fundaţiei Principesa Margareta a României, organizaţie neguvernamentală, apolitică şi non profit care activează în şase ţări: România, Marea Britanie, Elveţia, Franţa, Belgia şi SUA. Fundaţia dezvoltă şi susţine programe care doresc îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă a persoanelor aflate în dificultate, stimulează solidaritatea între generaţii, contribuie la întărirea capacităţilor instituţionale a organizaţiilor şi instituţiilor care lucrează cu copii şi vârstnici, cultivă şi talentul local.

Pe 21 septembrie 1996 Principesa Margareta s-a căsătorit la Lausanne cu Radu Duda, cunoscut din 2007 ca "Altețea Sa Regală Principe al României”. În anul 1997 regele Mihai a numit-o drept succesoare la conducerea Casei Regale a României. La 30 decembrie 2007 regele Mihai a desemnat-o pe principesa Margareta drept moştenitoare a tronului cu titlurile de "Principesă Moştenitoare a României” şi de "Custode al Coroanei României”.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 26, 2013. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

One Response to 26 martie, ziua de naştere a Alteţei Sale Principesa Margareta a României

  1. LA  MULTI  ANI  ALTETA !!!  VA  ADMIR  VA  IUBESC!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *