Șeful Cancelariei primului-ministru a discutat cu ministrul canadian John McCallum problematica vizelor

Șeful Cancelariei prim-ministrului, Ioan Dragoș Tudorache, a participat, ieri, la Bruxelles, împreună cu comisarul european pentru migraţie, afaceri interne şi cetăţenie, Dimitris Avramopoulos, la întâlnirea cu ministrul canadian pentru migraţie, refugiați şi cetăţenie, John McCallum, pe tema politicii vizelor pentru cetățenii Uniunii Europene. Întâlnirea a avut loc în continuarea discuției avute de șeful Cancelariei cu ministrul canadian, în data de 23 mai, la Ottawa.

canada„Am reiterat poziția exprimată de premierul Dacian Cioloș în cadrul întâlnirii pe care a avut-o la Ottawa cu prim-ministrul Justin Trudeau, și anume că România dorește să sprijine procesul de ratificare a Acordului economic și comercial UE-Canada (CETA), însă, pentru a putea să facă acest lucru, este nevoie ca problematica vizelor să fie rapid rezolvată.

Credem că liberalizarea schimburilor de bunuri și servicii între UE și Canada ar fi golită de sens pentru cetățenii români, dacă ar exista în continuare acest acces restricționat pe bază de vize, lucru care cred că a fost înțeles de partea canadiană.

În acest context, în cadrul întâlnirii, Canada a apreciat rezultatele pozitive ale misiunii tehnice din luna iunie. ”Am convenit cu ministrul McCallum să reluăm discuțiile după ce guvernul canadian își reia activitatea, în luna septembrie, și avem speranța ca o decizie privind ridicarea vizelor să urmeze curând după aceea”, a declarat Ioan Dragoș Tudorache, șeful Cancelariei prim-ministrului Dacian Cioloș, în urma întâlnirii.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 13 iulie 2016. Filed under Național. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.