Consiliul Județean promite finalizarea în două luni a reabilitării drumurilor județene

Joi, 14 iulie 2016, a avut loc o ședință de lucru cu primarii și secretarii Consiliilor Locale la care au participat subrefectul Tamas Altfatter, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, reprezentanți din instituțiile subordonate Consiliului Județean: Octavian Lazin, Nicolae Domuța, Sergiu Buzduga, Monica Ardelean precum și viceprimarul municipiului Satu Mare, Adrian Albu, consilieri și alți invitați. Ședința a fost condusă de subprefectul Tamas Altfatter.

DSC_0172Președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba s-a referit la una din prioritățile de pe agenda de lucru, respectiv la drumurile județene care au finanțarea asigurată prin buget și ale căror amplasamente au fost predate constructorului care s-a angajat să finalizeze lucrările în două luni. De aceea se face apel la primării, în condițiile în care au investiții pe rol care afectează sau vor afecta drumurile reabilitate, să se pună de acord cu Consiliul Județean și constructorii care lucrează acolo. S-a făcut referire la necesitatea actualizării planurilor de urbanism care să poată fi folosite și pentru accesarea unor fonduri europene.

De asemenea, președintele Consiliului Județean dorește ca parteneriatele localităților din județ să fie revizuite. ”Chiar dacă urmează o perioadă de vacanță, noi vom continua investițiile și ne vom deplasa pentru a vedea cum se derulează acestea, indiferent de culoarea politică a primarilor, totul să fie în interesul sătmărenilor”, a spus Pataki Csaba. Octavian Lazin a spus că urmează să aibă loc adunările generale a Asociațiilor din cadrul Apaserv pentru reactualizarea acestora, care se vor termina până în luna august.

DSC_0178Directorul Direcției Sanitar Veterinare, Nicolae Domuța a atras atenția că județul Satu Mare nu are o locație pentru gestionarea deșeurilor de animale moarte. A cerut primarilor ca aceste deșeuri să fie distruse prin ardere sau îngropare în locuri special amenajate, urmând ca această problemă să fie studiată spre rezolvare la nivel județean. Târgurile de animale din sate să aibă autorizare de funcționare. Problema câinilor fără stăpân a rămas și pe mai departe în atenția autorităților locale.

Sergiu Buzgău a informat adunarea despre conținutul Hotărârii nr. 371 cu privire la înființarea Serviciului de urgență voluntar și privat. S-a mai discutat despre Programul Național de cadastru care va fi implementat treptat și în județul Satu Mare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iulie 14, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

One Response to Consiliul Județean promite finalizarea în două luni a reabilitării drumurilor județene

  1. Ce faceti cu DJ Acas-Unimat-Sacaseni ?
    Rusine !
    Ce limba trebuie vorbita ca sa intelegeti si sa se faca acest drum ?
    Veniti si circulati,macar o data pe acest traseu.cu masina proprie.
    Faceti drumul „Supurul de Sus-Secherese….padure”, si va doare in cot de un DJ foarte important care scurteaza cu 25 km drumul din Acas catre Tasnad .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *