Biblioteca Județeană, gazda evenimentului dedicat împlinirii a 95 de ani de la unirea Basarabiei cu România

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, a participat miercuri, 27 martie 2013 la evenimentul cultural dedicat împlinirii a 95 de ani de la unirea Basarabiei cu România, „Basarabia, pământ românesc”, ce a avut loc în  Sala de lectură Gheorghe Bulgăr a Bibliotecii Județene Satu Mare.

Basarabie pamant romanesc - Biblioteca (22)

Discursul lui Adrian Ştef cu această ocazie a fost: “Este o onoare şi în acelaşi timp o datorie de suflet să mă aflu astăzi în mijlocul dumneavoastră, la manifestările prilejuite de aniversarea a 95 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, patria mamă, moment istoric ce a avut loc pe 27 martie 1918.

Mă bucur că acest eveniment important nu a trecut fără să fie marcat şi la Satu Mare, pentru că unirea Basarabiei cu România a fost primul pas spre Marea Unire de la 1 Decembrie 1918.

Ziua de 27 martie continuă să reprezinte triumful conştiinţei noastre naţionale şi sperăm să nu risipim destinul, aşteptările adevăraţilor patrioţi în provocările cu care se confruntă întreaga societate.

Să ne aducem aminte cu profundă recunoştinţă de cei care acum 94 de ani au făcut posibilă prin jertfa şi înţelepciunea lor politică unirea tuturor românilor într-un stat naţional unitar şi puternic. Simbolurile naţionale nu se devalorizează.

În aceste zile s-a dezbătut foarte mult cazul elevei din Covasna care a fost ameninţată pentru că a purtat o bentiţă tricoloră. În primul rând autorităţile locale, dar şi oamenii de rând trebuie să ştie că afişarea simbolurilor naţionale nu este un gest naţionalist, este un gest normal şi chiar obligatoriu pentru cei care gândesc româneşte.

Am arborat drapelul naţional pe Palatul Administrativ şi o voi face la fiecare sărbătoare naţională. Am oferit cadou câteva mii de drapele sătmărenilor care au dorit să le arboreze pe casele lor.

Trebuie să o afirmăm răspicat: Limba, istoria şi identitatea noastră naţională sunt cei mai buni susţinători ai cauzei poporului român. Conştiinţa naţională este o valoare ce nu poate fi negociată. Vom reuşi să trecem peste toate dacă ne vom aminti mereu de crezul cel mai de preţ al strămoşilor noştri, de crezul pe are îl evocăm astăzi – unitatea. Să rămânem uniţi pentru totdeauna!

Doamne, ocroteşte-i pe românii de pretutindeni!”

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 27 martie 2013. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.