La Ardud a avut loc ediția a IV-a a Festivalului de folclor ”Cetatea Codrului”

Duminică, 14 august, la Cetatea din Ardud a avut loc ediția a IV-a a Festivalului de folclor ”Cetatea Codrului”, organizat de Primăria Orașului Ardud și Casa de Cultură ”Augustin Mircea” din Ardud.

DSC_0002Festivalul a debutat cu parada portului popular, formațiile participante au defilat pornind de la vechea primărie, în frumoase costume populare românești, germane și maghiare.

DSC_0003

DSC_0006

DSC_0008

DSC_0009

DSC_0010

DSC_0014

DSC_0015

DSC_0016

DSC_0018

DSC_0024În fruntea coloanei artiștilor a fost primarul orașului Ardud, Ovidiu Duma, deputatul Andreea Paul, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, Robert Laszlo și consilieri locali.

Pe scena amenajată la cetate, primarul Ovidiu Duma a declarat deschis festivalul menționând că acest festival a devenit deja o tradiție la Ardud, este găzduit în fiecare an, pe scena sa evoluând artiști și formații de mare valoare, consacrați și tineri interpreți. Anul acesta participă un număr de peste  200 de interpreți. primarul Ovidiu Duma a mulțumit consilierilor locali, presei pentru mediatizarea festivalului, tuturor celor care s-au implicat în organizarea evenimentului.

DSC_0051

DSC_0027

DSC_0033

DSC_0036

DSC_0037

DSC_0043

DSC_0046

DSC_0047

DSC_0053

DSC_0055Au rostit cuvinte de salut și apreciere la adresa organizatorilor și a locuitorilor din Ardud, deputatul Andreea Paul, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, Robert Laszlo, viceprimarii municipiului Satu Mare, Doina Feher și Adrian Albu. Evenimentul cultural a fost moderat de realizatorul de emisiuni folclorice Doina Mirea, de la TV Favorit, televiziune care a înregistrat tot spectacolul, ce va fi transmis pe post în data de 4 septembrie 2016.

Au onorat cu prezența și cu evoluția la cea de-a IV-a ediție a Festivalului de Folclor ”Cetatea Codrului” următorii interpreți: Ansamblul folcloric “Cetatea Codrului” cu soliştii: Alina Sabău, Lucia Sabău, Cornel Pop, Oros Loredana; Ansamblul de dansuri maghiare Ardud; Ansamblul de dansuri şvăbeşti; Ana Holdiş Pop; Oana Tomoioagă şi Şerban Horj; Vlăduţa Lupău; Tudor Furdui Iancu; Marius Ciprian Pop, Gheorghe Turda.

Artiștii au fost acompaniați de către Orchestra Ansamblului folcloric „Cetatea Codrului” din Ardud.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on august 15, 2016. Filed under Locale, Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.