Neînceperea modernizării drumului județean din Homoroade nu se datorează Consiliului Județean

În data de 29 august 2016, începând cu ora 14.00, în sala mică de ședințe a Consiliului Județean Satu Mare s-a desfășurat ședința ordinară a Consiliului Județean Satu Mare, condusă de președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba. Au fost prezenți 29 de consilieri, iat trei au fost absenți motivat.

DSC_0138La ordinea de zi au fost propuse 27 de puncte dintre care au fost amânate pentru discutarea lor la o dată ulterioară: proiectul de Hotărâre privind modificarea componenței nominale a comisiilor de specialitate și proiectul de Hotărâre privind modificarea Organigramei Muzeului Județean Satu Mare.

În cadrul ședinței, consilierul Neculai Avorniciții a depus jurământul în calitate de consilier județean în locul lui Vasile Pasca. S-au aprobat rectificările de buget, de venituri și cheltuieli precum și sumele oferite sportivei Simona Pop și antrenorului acestuia Csiszar Francisc. Au fost supuse la vot propunerile pentru membrii în Consiliul Director al Asociației de Dezvoltare Intercomunitare Luna Șes. Au fost aprobați ca membri Nicolae Bura, Ileana Blidar și Marincaș Nicolae.

DSC_0140Au fost aprobate și actualizate programele de transport public județean de persoane prin curse regulate precum și licențe de transport pentru serviciul de transport public județean de persoane prin curse regulate speciale pe rutele Tășnad – Satu Mare, Carei – Satu Mare; Bercu-Lazuri-Botiz-Satu Mare – Parc Industrial Sud; Sanislău – Carei; Pișcolt-Petrești-Carei; pentru transportul elevilor. Se va continua întocmirea documentației și aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru proiectul ”Punerea în valoare a Monumentului istoric Casa Vécsey”.

La capitolul diverse, președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba și vicepreședintele Ioan Rus au făcut precizări cu privire la derularea procedurilor pentru începerea lucrărilor de reparare a drumurilor județene și în special în comuna Homoroade. S-a afirmat că cei doi operatori economici care și-au manifestat intenția de a reabilita acest drum au făcut contestație, prin urmare ”este blocată întreaga procedură de reparație și întreținere și a altor drumuri județene”, dar Consiliul Județean va încerca deblocarea situației. În prezent există în județ 32 de lucrări în garanție, iar la altele nouă se mai lucrează. Se dorește ca în cel mai scurt timp să se poată începe reabilitarea tuturor drumurilor din județul Satu Mare, iar situația existentă nu se datorează Consiliului Județean.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on august 29, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *