Direcţia de Sănătate Publică Satu Mare ne informează: 29 septembrie, Ziua Mondială a Inimii

Începând cu anul 2000, la iniţiativa Federaţiei Mondiale a Inimii, OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii) a declarat 29 septembrie Ziua Mondială a Inimii, cu scopul de a conştientiza populaţia cu privire la bolile cardiovasculare şi la posibilităţile de prevenire a lor.

ziua-inimiiAnul acesta, sloganul este: „Dă putere vieţii tale!” Într-adevăr, fiecare persoană doreşte să aibă o viaţă mai îndelungată şi să se simtă bine, să o trăiască în sănătate deplină, de aceea trebuie să înţeleagă că printr-un stil de viaţă sănătos poate contribui substanţial la atingerea acestui deziderat.

Inima este un organ unic şi absolut vital, ne serveşte o viaţă întreagă lucrând continuu, chiar şi în timp ce ne odihnim, deci merită să-i purtăm de grijă. Este vorbă de nişte elemente simple, uşor de realizat în viaţa cotidiană: alimentaţie sănătoasă (reducerea consumului de zahăr, grăsimi, sare, şi creşterea aportului de legume şi fructe), ţinerea sub control a masei corporale (slăbire pentru supraponderali), reducerea consumului de alcool, renunţarea la fumat, odihnă suficientă, activitate fizică moderată.

Tot în luna septembrie este propusă sensibilizarea populaţiei şi în tema promovării mobilităţii: cu atât mai mult trebuie să punem accent pe îmbunătăţirea stilului nostru de viaţă şi în această privinţă. Cei care fac mişcare în mod regulat au şanse mari de a preveni bolile cardiovasculare şi ale articulaţiilor, osteoporoza, obezitatea, diabetul zaharat, şi îşi modelează trupul aşa încât să arate suplu şi armonios.

Mersul pe jos şi cu bicicleta, exerciţiile fizice zilnice, înotul, practicarea unor sporturi uşoare etc. sunt la îndemâna oricui. Fiţi iubitori de sport pe teren şi la sală, nu doar microbişti entuziaşti în sectorul canapea!

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on septembrie 28, 2016. Filed under Sănătate. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *