Ana Vacarciuc: Bucurie și sărbătoare la Biserica Sfântul Francisc Satu Mare

Orice manifestare a noastră, a credincioșilor, este o chemare la rugăciune, este o minune a credinței, o unire în rugăciune deoarece credința este ușa care se deschide spre taine, ea este un simț spiritual pe care mereu îl căutăm în Isus Hristos.

dsc_0051Creștinismul îl are pe Isus Hristos ca pe cel mai puternic principiu în unire și înfrățire. El este chemat să-i unească pe toți oamenii într-un singur trup, Biserica. Iată că glasul inimii ne-a unit pe toți în aceste minunate zile de 1 și 2 octombrie.

Începând de sâmbătă, pentru toți credincioșii, în afară de cei care au fost opriți din cauza bolii sau alte opreliști neașteptate a fost o bucurie învăluită în lumină și căldură, o mângâiere sufletească, o înălțare a sufletelor și gândurilor noastre spre Împărăția Cerească. Toate rugăciunile au fost închinate Sfintei Fecioare Maria și Bunului și Blândului nostru Isus Hristos.

Sfântul rozar este rugăciunea închinată mamei noastre, Sfintei Fecioare Maria. Cu toții am îngenuncheat și ne-am rugat cu credință pentru că Preacurata noastră mamă ni L-a dat pe Isus, Izvorul harurilor. Ea este canalul tuturor bunurilor și mijlocitoarea tuturor harurilor din voința lui Hristos.

Maica noastră Preacurata este mângâietoare pentru noi. Tuturor le deschide drumul: celui captiv de libertate, mâhnitului, bolnavului, păcătosului. Emoționante sunt și cântecele care însoțesc rugăciunea rozarului care au mai fost și cântate de un glas dumnezeiesc, al bunului părinte Laurențiu Stan. A adunat un cor îngeresc ce s-a unit cu Corul sfintei noastre biserici care ne-a trezit atâtea emoții. Toate cântecele bisericești parcă au fost desprinse din cer, graiul cântecului dumnezeiesc ne-a înălțat sufletele spre Împărăția cerească și a făcut ca această sărbătoare să fie ridicată la cea mai de sus treaptă a diapazonului uman. Corul este condus de profesoara Hotea Maria. Rugăciunile Sfântului Maslu au pus stăpânire pe toți credincioșii. Ne-am simțit sufletul învăluit în liniște. Și în timpul Sfântului Rozar deasupra noastră Împărăția Cerească si-a deschis porțile. Regina și Împărăteasa Cerească ne-a vegheat.

Cred că a fost o chemare dumnezeiască, un mesaj spiritual care și-a completat profunzimea și cu prezenta preacucernicilor preoți invitați la biserica noastră, Casa Lui Hristos și a Mamei Bisericii Sfânta Maria. Și Ea a fost în sufletul nostru și la oficierea Sfintei Liturghii. Am meditat și ne-am rugat. Am simțit că lumina cerească coboară peste sufletele credincioșilor în timpul liturghiilor și mai ales la o astfel de manifestare creștinească se simte o ușurare, simțim crucea noastră mai ușoară, uniți în rugăciune. Învățămintele preacuvioșilor ne îndeamnă să purtăm crucea cu demnitate, așa cum a purtat-o Isus Hristos și a dovedit iubire și iertare chiar și celor care L-au chinuit și schingiuit.

Preasfinția Sa Dr. Vasile Bizău ne-a vorbit în cuvântul său la sărbătoarea noastră despre iertare și iubire, a fost un mesaj venit din adâncul sufletului, un har de la Creatorul nostru Ceresc. Suntem datori să ne deschidem inima să iertăm, și în același timp să-l iubim pe aproapele nostru. Iertarea ne alină sufletul.

dsc_0042Prin Sfânta Biserică învățăm să iubim, să iertăm, misterul iubirii punând stăpânire pe sufletele noastre. Preacuvioșii noștri preoți și îndeosebi în ziua sfântă de 2 octombrie Preasfinția Sa ne-a vorbit despre iubirea pe care I-o datorăm lui Isus Hristos Fiul lui Dumnezeu și Maicii Preacurate din care radiază binefacere și iubire pentru făptura umană și ne conduce pașii și faptele omenești. Un suflet și o fire atât de blândă și o suferință atât de mare îndurată cu resemnare creștinească, nu putea să nu-L conducă la triumful cauzei sfinte. Să luăm exemplul Tatălui nostru Ceresc, să iertăm pe semenii nostri care ne aduc suferință. Să nu ținem cont de vorbele lor, să fim împăcați că Dumnezeu este cu noi și că iertarea vine mai ales prin rugăciune pentru persoanele care ne-au greșit.

Trebuie să-L iubim pe Dumnezeu, pe Isus Fiul Lui și pe Maica Preacurată. Așa ne învață preacuvioșii nostri preoți. Să nu uităm că inima Maicii Domnului și a lui Isus s-au unit în suferință pentru mântuirea noastră.

Isus ne deschide calea credinței, ne dăruiește dragoste și speranță în tot (boală, necaz, deznădejde…..) însă viața e plină de neprevăzut. Să-L chemăm pe Isus în inimile noastre. Spiritul sfânt a fost cu noi toți la ceas de luminată sărbătoare. Biserica noastră este îmbrăcată în haina credinței în ziua de sărbătoare chemând oaspeți dragi. Preasfinția Sa Dr. Vasile Bizău ne-a alinat sufletele însoțit de părintele protopop Roman Dumitru și un sobor de 16 preoți.

Mâtuitorul nostru Isus Hristos ne-a ajutat să întărim legăturile între biserici, în același timp să mergem împreună pe drumul prieteniei pentru a fi mai aproape unii de alții; la boală la necazuri de orice fel dar și la bucurii. Se dorește unitatea bazată pe iubire, pe iubirea lui Dumnezeu și aproapele.

dsc_0043Prin condeiul meu, preacuvioșii preoți ai parohiei noastre, Bârle Ovidiu și Dângă Mircea mulțumesc pentru onoarea care ne-au făcut-o Preasfinția Sa Dr. Vasile Bizău, protopopul Roman Dumitru și soborului de preoți.

Mulțumim corului condus de profesoara Hotea Maria, care este înzestrată cu un talent deosebit și un har dumnezeiesc.

Dragi cititori, doresc să aduc în atenția voastră că preacuvioșii preoți Bârle Ovidiu și Dângă Mircea merită să fie pomeniți pentru că sunt unii dintre marii apostoli ai păcii și ai credinței. Trăiesc cu adevărat în credință și adevăr, dovadă și onoarea făcută de Preasfinția Sa Dr. Vasile Bizău și părintele Roman Dumitru. Și marele sobor de preoți a dat dovadă de iubire frățească și duhovnicească tocmai datorită credinței și loialității lor, stăpâniți de iubire, adevăr și pace.

Apropie-ne Doamne de piatra tare a credinței, de propovăduitorii tăi preoți pe care I-ai înzestrat să ne binecuvânteze viața, sănătatea, sufletele pentru că ei sunt „o flacără pe altarul iubirii”.

Sfânta Liturghie și învățăturile dumnezeiești despre Biserică, iertare, Crucea Mântuitorului și Mama noastră Sfânta Fecioară Maria au fost o binecuvântare, o ridicare a gândului spre gloria cerească.

O rază de lumină va arde mereu pe altarul credinței din biserica noastră Sfântul Francisc din Satu Mare.

Ana Vacarciuc

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 2, 2016. Filed under Spiritualitate. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.