Viceprimarul Adrian Albu: Lucrările de la Podul Decebal trebuie terminate în 10 săptămâni, chiar dacă sunt întârzieri

În cadrul conferinţei de presă susţinute luni, 3 octombrie, viceprimarul municipiului Satu Mare, Adrian Albu a făcut o scurtă informare în legătură cu stadiul lucrărilor de reabilitare a podului Decebal.

dsc04527Viceprimarul a spus că la podul Decebal se lucrează pe tronsoane şi etape şi se înregistrează întârzieri. Urmează să se schimbe stâlpii de iluminat public, rampele de urcare şi coborâre de pe pod împreună cu trotuarele, care sunt în prezent în execuţie.

La coborârea spre Burdea se va face o bandă suplimentară, astfel vor fi patru benzi la coborâre: două spre Bulevardul Octavian Goga, una spre b-dul Cloşca şi una spre Drumul Careiului, se va lărgi B-dul Octavian Goga. Pe toate etapele de execuţie sunt întârzieri de 6-7 zile. Lucrările de la Podul Decebal trebuie terminate în 10 săptămâni. „Contractul reabilitării podului Decebal a fost semnat în 16 decembrie 2015. Ne întrebăm de ce nu s-a dat mai repede ordinul de începere. Noi am început lucrările în 11 iulie 2016 ca să evităm deranjul pentru cetăţeni”, a mai spus viceprimarul.

Strada Digului care face legătura cartierului Micro 16 cu drumul Careiului este finalizată. La sfârşitul lunii se va da în folosinţă şi strada Diana. „Decizia dărâmării garajelor a fost una nefericită, a rămas în loc un aspect dezolant unde noi am făcut curăţenie. Urmează să se facă licitaţie deschisă pentru realizarea celor 17 parcări planificate, în valoare de 1.700.000 euro.

Un alt subiect adus în discuţie de viceprimarul Adrian Albu a fost aspectul neîngrijit, cu bălării de-o parte şi alta a terasamentului de cale ferată din zona municipiului (de la gara Ferăstrău până la Gara Satu Mare). Ar fi de dorit ca CFR să cureţe vegetaţia nedorită de pe acest traseu, pe o lăţime de 8-10 metri de-o parte şi alta a căii ferate.

La fel de neîngrijit este şi malul Someşului între dig şi luciul de apă, unde Apele Române ar avea datoria să sistematizeze zona, care ar putea deveni un spaţiu de agrement.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 3, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *