Opt echipaje de la liceele din judeţ, înscrise la cea de-a doua ediţie a competiţiei Eurotehnicus

Miercuri, 05 octombrie 2016, de la ora 12,00, la sediul Extensiei Satu Mare a Universității Tehnice din Cluj-Napoca va avea loc predarea către echipajele participante în cadrul celei de-a doua ediții a competiției Eurotehnicus a kit-urilor cuprinzând elemente de electronică și automatizări.

14581509_1282736308416674_73905075132761198_nDupă experiența primei ediții, când fiecare echipaj a creat prototipuri funcționale pornind de la piese electronice recuperate, fără nici o restricție, organizatorii (Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, Instituția Prefectului Județul Satu Mare, Inspectoratul Școlar Județean și asociațiile profesionale partenere Asociația Economică Germano-Română  – DRW și Camera Meșteșugarilor) au considerat că ar fi benefic pentru spiritul competiției ca fiecare echipaj participant să primească aceleași componente, asigurându-se același start pentru toți. Contravaloarea kit-urilor, care se ridică la peste 1.000 de lei bucata a fost achitată de către partenerii proiectului,  asociațiile economice ale antreprenorilor sătmăreni.

Dacă la prima ediție s-au înscris cinci echipaje de la școlile tehnice din județ  (câștigător fiind echipajul ”Roboțeii”  de la Colegiul Tehnic ”I.C. Brătianu” din Satu Mare cu un robot capabil să ocolească obstacole), în această ediție competiția este mai strânsă, fiind înscrise opt echipaje, de la licee tehnologice din Satu Mare, Carei și Negrești-Oaș.

Obiectivul general al acestui proiect este de a creşte atractivitatea profilelor tehnice ale sistemului de învăţământ sătmărean în rândul tinerei generaţii, în special în domeniul industrial (electronică, electrotehnică, comunicaţii, automatizări etc.), foarte solicitate pe piaţa muncii.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 4, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.