Centrul Militar Judeţean Satu Mare recrutează candidaţi pentru şcolile militare

În această perioadă Centrul Militar Judeţean Satu Mare desfăşoară activităţi de promovare a profesiei militare şi recrutare a candidaţilor pentru instituţiile militare de învăţământ liceal, postliceal şi universitar şi pentru ocuparea posturilor de soldaţi / gradaţi profesionişti.

colegiul-militarOferta educaţională a Ministerului Apărării Naţionale este foarte generoasă şi diversificată, oferind posibilitatea de a urma cursurile următoarelor instituţii militare de învăţământ:

– învăţământ liceal, profilul matematică-informatică, în cadrul colegiilor militare:

Colegiul Naţional Militar ,,Mihai Viteazul” Alba Iulia;
Colegiul Naţional Militar ,,Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc;
Colegiul Naţional Militar ,,Tudor Vladimirescu” Craiova;
Colegiul Naţional Militar ,,Dimitrie Cantemir” Breaza.

– învăţământ de nivel postliceal cu durata de 2 ani prin care se formează maiştri militari pentru toate specialităţile militare. Instituţiile de învăţământ pentru formarea maiştrilor militari sunt:

Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre Piteşti;
Şcoala Militară de Maiştri şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene Boboc;
Şcoala Militară de Maiştri a Forţelor Navale Constanţa.

– învăţământ universitar cu durata de cel puţin 3 ani prin care se formează ofiţerii. Instituţiile de învăţământ pentru formarea ofiţerilor sunt:

Academia Forţelor Terestre ,,Nicolae Bălcescu” Sibiu;
Academia Forţelor Aeriene ,,Henri Coandă” Braşov;
Academia Navală ,,Mircea cel Bătrân” Constanţa, Facultatea de Marină;
Institutul Medico-Militar, care funcţionează cu o secţie la Târgu-Mureş în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie, cu specialităţile: medicină generală, farmacie, stomatologie;
Academia Tehnică Militară Bucureşti.

De asemenea până la data de 25.11.2016 se execută recrutarea candidaţilor pentru ocuparea a 2020 de posturi  de soldat / gradat profesionist scoase la concurs la nivel naţional.

Pentru a participa la selecţie, este necesară întocmirea unui dosar de candidat, termenul limită pentru depunerea acestuia fiind data de 25.11.2016.

Relaţii suplimentare referitoare la condiţiile de recrutare, întocmirea dosarului de candidat,  probele de selecţie şi de admitere se pot obţine zilnic, de luni până vineri, între orele 08.00-16.00, la sediul Centrului Militar Judeţean Satu Mare, str. Petöfi Sándor, nr. 47, sau telefonic la numerele 0261/717123 sau 0261/716513, interior 129 şi 130.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 4, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.