Câştigătorii concursurilor ”Cel mai tare la reciclare” şi ”Şcoala Anului”, în excursie la Vasarosnameny, Ungaria

Cu ocazia ”Zilei Mondiale a Curățeniei”, în 23 septembrie 2015 s-a lansat competiția ”Cel mai tare la reciclare” organizată în parteneriat cu Instituția Prefectului, Inspectoratul Școlar Județean, Unitățile Administrativ Teritoriale și agenții economici autorizați pe colectarea selectivă a deșeurilor reciclabile.

20161002_101500Scopul acestei competiții a fost minimizarea cantităților de deșeuri depozitate la depozitul ecologic al județului Satu Mare prin impulsionarea colectării selective a deșeurilor reciclabile la nivelul întregii comunități.

Finala competiției ”Cel mai tare la reciclare” s-a desfășurat în cadrul evenimentelor ecologice: ”Ziua Europeană fără maşini” şi ”Ziua Mondială a Curăţeniei” în 24.09.2016 la Martinești. Câștigătorii competiției din anul școlar 2015-2016 au fost recompensați cu premii substanțiale. Echipajele ocupante ale locurilor I, II, III la cele două concursuri din cadrul programului ”Cel mai tare la reciclare”, ”Şcoala Anului” şi elevii voluntari implicaţi în activităţile de colectare selectivă a deşeurilor reciclabile, au participat alături de organizatori la o excursie oferită ca premiu la Vasarosnameny, Ungaria în perioada 30.09-02.10.2016, asigurată de CCR Logistics Systems RO.

20160930_110151La excursie au participat: şcolile câştigătoare – 42 elevi însoțiți de 10 cadre didactice şi anume: Şcoala Gimnazială Valea Vinului, Colegiul Naţional ”Ioan Slavici”, Şcoala Gimnazială ”Avram Iancu”, Şcoala Gimnazială nr.3 Carei , Liceul de Artă ”Aurel Popp”, Școala Gimnazială Ion Creangă precum și voluntarii de la Școala Gimnazială Lucian Blaga, Școala Gimnazială ”Bălcescu Petofi” Satu Mare, Școala Gimnazială Craidorolț, Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși”, iar din partea organizatorilor un reprezentant al APM Satu Mare, Farkas Ramona, reprezentantul Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare, Săsăran Mariana, și reprezentanții firmei SC Alpin SRL, Mărculescu Marcel, Mărculescu Elena.

imag0501Participanții ghidați în timpul excursiei de Uray Karoly de la sediul Sistemul de Gospodărire a Apelor Vasarosnameny au petrecut clipe de neuitat atât în timpul deplasării cu vaporul pe Tisa cât și cu ocazia vizitării unor expoziții cu trofee de vânătoare la Hotelul „Hunor” din Vasarosnameny. De asemenea, participanții s-au bucurat de momente speciale vizitând Parcul Natural Szatmar-Bereg din Kisar, Castelul Vay din judetul Szabolcs Szatmar Bereg. Excursia s-a finalizat cu o binemeritată relaxare la Băile Termale și Wellness Szilva din Vasarosnameny.

Această acțiune a constituit și o metodă de apreciere a programului ”Cel mai tare la reciclare”, astfel toți participanții au primit chestionare de evaluare . Acestea conțin sugestii și propuneri de îmbunătățire care vor fi folosite atât la următoarea ediție a programului cât și la acțiunile de educație ecologică ce vor fi organizate.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 4, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.