Oprescu, despre autostrada suspendată: O trec prin Mihăileanu. Să vadă dom’ Băsescu şi aia

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, duminică, că va face "pe dracu-n patru" să treacă autostrada suspendată prin strada Mihăileanu, unde preşedintele Traian Băsescu deţine un apartament.

4219_201234_gm_4316_54c7ce4b1e_10423100Întrebat despre proiectele edilitare majore, cu referire la cel al autostrăzii suspendate, Oprescu a răspuns: "Lasă, dom'ne, că o să vadă dom' Băsescu şi aia (autostrada – n.r.). Şi dacă n-o să fac pe dracu-n patru s-o trec prin Mihăileanu (…) Uite aşa, de-al naibii, aşa, s-o trec p-acolo…".

Proiectul autostrăzii suspendate, denumit "Închiderea inelului median de circulaţie la zona de nord", urmăreşte fluidizarea traficului pe marile artere ale Capitalei, spune edilul, la emisiunea "După 20 de ani", de la Pro TV.

Acest proiect a fost anunţat de Oprescu încă din campania electorală a alegerilor locale din 2008.

Apartamentul din strada Mihăileanu al lui Traian Băsescu i-a fost repartizat acestuia de municipalitate, spre sfârşitul mandatului său de primar general al Capitalei. După ce Băsescu a devenit preşedinte, modul de dobândire a apartamentului a provocat un scandal public, şeful statului spunând chiar că va renunţa la imobil, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Oprescu: Lucrările la pasajul de la Piaţa Presei vor începe în aproximativ două luni

Edilul Capitalei a mai declarat că lucrările pentru construirea pasajului subteran de la Piaţa Presei vor începe în aproximativ două luni, după aprobarea Planului Urbanistic Zonal, şi vor dura aproape un an şi jumătate.

"Pasajul începe după fântâna Mioriţa, la vreo 50-60 de metri, pe partea dreaptă, fără să deranjez pomii şi toate astea. Va avea un braţ în direcţia de mers către Mărăşti şi Bulevardul Expoziţiei, va avea un braţ care va ieşi în Kiseleff, fără să deranjeze, undeva la 250-300 de metri de colţ, adică chiar din Piaţă, mergând în direcţia Arcul de Triumf, şi încercăm noi să-i mai dăm o dimensiune, aceea de Jiului (strada Jiului – n.r.)", a spus edilul şef al Capitalei.

Potrivit primarului general, construirea pasajului nu va afecta traficul pe DN 1, la cea mai mare intrare în Bucureşti, prin nord. "Mă duc (cu lucrările – n.r.) în spatele perdelei de pomi şi nu deranjez pe nimeni", a explicat Oprescu.

De asemenea, edilul a arătat, cu acelaşi prilej, că lucrarea a fost atribuită deja, prin licitaţie, firmei Apolodor a omului de afaceri Radu Ouatu, care va realiza obiectivul în asociere cu o societate germană.

Sorin Oprescu a mai precizat că proiectul a fost blocat timp de patru ani de organizaţiile neguvernamentale care au contestat Planul Urbanistic Zonal (PUZ), refăcut de trei ori din acest motiv. "Acum, n-au mai avut ce să spună, s-a dat drumul la PUZ", a adăugat edilul.

Oprescu, despre Bulevardul Berzei-Uranus: Trebuie lege specială să putem dărâma gardul la Parlament

Primarul general a mai spuscă viitorul bulevard Berzei-Uranus "mai are o problemă", pe hârtie, la Palatul Parlamentului, deoarece trebuie avize şi o lege specială pentru a putea dărâma gardul clădirii.

"Dom' le, probleme am din cinci în cinci metri. Acuma îmi dau seama ce deştept a fost Videanu, cu ghilimele, că nu s-a apucat de ea (de lucrare – n.r.). Da' nu-mi pare rău, că tot o fac. Dar mai are o problemă: am ajuns acum, pe hârtie, la poarta trecerii pe sub Parlament. Dom'le, nu poţi să-ţi închipui ce înseamnă asta: avize de la SPP, avize de la SRI, avize de la Armată…", a spus Oprescu, arătând că, după Hala Matache, proiectul a ajuns, pe hârtie, la Parlament.

În acelaşi context, edilul şef al Capitalei a explicat că municipalitatea are în vedere lărgirea bulevardului Izvor la patru benzi de circulaţie, însă este nevoie de o lege specială pentru dărâmarea gardului Palatului Parlamentului.

"L-am întrebat pe domnul preşedinte Zgonea: «Dom'ne, mă mai ţii mult cu asta?» L-au zăpăcit şi el ăia din jur:

«Trebuie să trecem la aprobare, la vot». Da' bagaţi-o, bă, la vot, că mă duc la 36 de metri (cu lucrările – n.r.), nu vă deranjez cu nimic, nu sar farfuriile pe masă la restaurant", a arătat primarul general.

Potrivit primarului Capitalei, lucrările pentru pasajul subteran de la Palatul Parlamentului vor fi începute, cel mai probabil, anul acesta, după finalizarea tronsonului de bulevard Berzei-Buzeşti.

Sorin Oprescu a mai precizat, referitor la Hala Matache, că reconstrucţia acesteia "cu elementele originale, la 50 de metri mai încolo", nu va fi finalizată odată cu bulevardul, pentru că municipalitatea nu are fonduri suficiente.

"Hala nu va fi terminată odată cu bulevardul. Nu am atâţia bani să mă scald în ei. Eu vreau, undeva spre septembrie, să închei lucrările (la bulevard – n.r.)", a explicat Oprescu.

Realitatea.net

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 1 aprilie 2013. Filed under Național. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.