407 sătmăreni au solicitat în weekend asistență medicală la UPU

În intervalul 29 martie – 1 aprilie (ora 7.00), la Unitatea de Primire Urgențe a SJU Satu Mare au primit asistență medicală un număr de 407 persoane, dintre care 79 au fost copii.

in-coma-dupa-ce-a-lovit-o-ambulanta-644x416Cele două victime ale accidentului rutier petrecut duminică sunt internate în cadrul SJU Satu Mare. Copilul, în vârstă de 12 ani, se află internat la Terapie Intensivă, conștient, stabilizat hemodinamic. Copilul a suferit mai multe fracturi la nivelul membrelor superioare și inferioare, la nivelul mandibulei și a fost operat duminică seara pentru o ruptură de splină.

Bărbatul, în vârstă de 31 de ani, se află la Ortopedie, cu fracturi la nivelul membrelor inferioare, cu un traumatism cranio-cerebral acut și un traumatism toraco-abdominal. În zilele următoare va fi supus unei intervenții pentru fracturile suferite la femur și gambă.

În weekend, la UPU a mai ajuns un bărbat, de 61 de ani, mușcat de braț de un cal, cu un traumatism cranio-cerebral acut în urma unei lovituri de copită. Întrucât la tomografie s-a constatat că are un hematom subarahnoidian, pacientul a fost transferat la secția Neurochirurgie din cadrul SJU Maramureș.

În data de 30 martie, la UPU a fost adus un bărbat de 29 de ani, care a suferit arsuri de gradul II la nivelul abdomenului, toracelui și feței. Arsurile au survenit în urma exploziei unui recipient în care se afla aluminiu topit.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 1 aprilie 2013. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.