Poliţiştii rutieri sătmăreni au aplicat ieri pe raza judeţului amenzi în valoare de 9.478 lei

politistPe parcursul zilei de 30 octombrie a.c., polițiștii rutieri au acționat pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulaţie pe raza judeţului.

A fost constată o infracțiune la regimul siguranței circulației pe drumurile publice și au fost aplicate 86 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 9.478 lei. Dintre  acestea,  11 sancțiuni au fost aplicate conducătorilor auto care nu au respectat regimul legal de viteză. Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce două permise de conducere, pentru depășirea limitei legale de viteză și pentru  consum de alcool la volan.

Astfel, în data de 30 octombrie 2016, poliţiştii Serviciului Rutier au indentificat pe DN19, în localitatea Ciuperceni, un bărbat de 30 ani din Dorolț, care conducea un autoturism deși consumase băuturi alcoolice. Testul alcoolscop a relevat că acesta avea o concentrație alcoolică de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului.

De asemenea, tot în cursul zilei de ieri i-a fost suspendat permisul de conducere pentru  90 de zile unui tânăr de 18 de ani din Satu Mare, care și-a obținut permisul de conducere în urmă cu două luni.

Acesta a fost surprins de aparatul radar al Biroului Rutier Satu Mare, circulând pe B-dul Lucian Blaga din Satu Mare cu o viteză de 131 km/h. Pe lângă măsura complementară, cel de la volan a fost sancționat și cu 9 puncte amendă, în valoare de 1.125 lei.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 31, 2016. Filed under Infracțiuni. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.