Delegaţie sătmăreană în vizită de lucru la Parcul Industrial şi Aeroportul din Debrecen

Miercuri, 02 noiembrie 2016, la invitaţia lui Herdon István, directorul companiei Airport Debrecen, o delegaţie sătmăreană a efectuat o vizită la Parcul Industrial şi Aeroportul din Debrecen.

de1Delegaţia sătmăreană a fost compusă din Pataki Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Nagy Szabolcs, managerul judeţului Satu Mare respectiv Turos Lóránd, directorul de cabinet al preşedintelui.

În cursul dimineţii delegaţia a vizitat Centrul Logistic şi Parcul Industrial din Debrecen, care se întinde pe o suprafaţă de 120 hectare. Acest parc este locaţia ideală pentru firme de logistică, electronică şi industrie mecanică.

Aeroportul Internațional din Debrecen este al doilea aeroport din Ungaria, care asigură legături directe cu numeroase oraşe din Europa de Vest.

Scopul prezenţei oficialilor sătmăreni a fost acela de a dezvolta contacte în diverse domenii de activitate, Aeroportul din Debrecen fiind acum pe podiumul aeroporturilor regionale prin conectivitatea sporită cu oraşe importante din Europa.

de2Herdon István a felicitat conducerea Consiliului Județean Satu Mare pentru prima cursă Wizz Air, deoarece cu aceste zboruri va crește atât numărul turistiștilor din această regiune, cât și numărul zborurilor internaționale. Astfel această regiune va fi mai atrăgătoare pentru companiile aeriene.

„După discuțiile purtate de conducerea Consiliului Judeţean Satu Mare și Aeroportului Satu Mare cu reprezentanții Companiei TAROM, s-a decis să se opereze cu încă cinci curse cu înnoptare pe Aeroportul Satu Mare. Acum se fac demersuri pentru înfiinţarea unei linii aeriene care să lege Satu Mare de Germania”, a declarat Pataki Csaba.

Dat fiind faptul că Aeroportul Internațional Satu Mare este un aeroport modern ce are toate condițiile necesare pentru desfășurarea zborurilor la standardele aeroporturilor mari, conducerea Consiliului Județean are în vedere introducerea mai multor zboruri internaționale.

La finalul întâlnirii preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Pataki Csaba și directorul companiei Airport Debrecen, Herdon István au discutat despre o colaborare dintre cele două instituții cu scopul de a atrage mai multe companii și de a introduce mai multe curse internaționale.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on noiembrie 3, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *