Gheorghe-Dan Toth, distins cu insigna onorifică „Jandarm de onoare al anului”

Marţi, 2 aprilie la sediul IGJR a avut loc în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Jandarmeriei Române, festvitatea la care au fost prezenţi Victor Viorel Ponta – prim-ministru al României, Gabriel Oprea – vicepremier, Valeriu Ştefan Zgonea – preşedintele Camerei Deputaţilor, Iulian Fota – consilier prezidenţial, Radu Stroe – ministrul Afacerilor Interne, Anghel Andreescu – secretar de stat şi şef al Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică din M.A.I., Ion Mocioalcă şi Corneliu Dobriţoiu – preşedinţii Comisiei de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională din Camera Deputaţilor şi Senat, şi prof. univ. dr. Ionel Haiduc – preşedintele Academiei Române. 

DSC_2936Cu această ocazie, colonelul dr. Mircea Olaru, inspectorul general al Jandarmeriei Române a oferit cea mai înaltă recompensă, într-o ierarhie morală a modalităţilor de apreciere a activităţii profesionale, insigna onorifică „Jandarm de onoare al anului”, care a fost acordată, anul acesta, plutonierului Gheorghe-Dan Toth din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare.

La propunerea inspectorului şef al IJJ Satu Mare, colonelul Gheorghe Avram, plutonierul Gheorghe-Dan Toth a fost recompensat de către inspectorul general al Jandarmeriei în prezența ministrului Afacerilor Interne Radu Stroe. Recompensa a fost înmânată de primul ministru al României, Victor Viorel Ponta.

Reamintim sătmărenilor că plutonierul Gheorghe Toth a demonstrat că jurământul şi datoria către semeni sunt cele mai importante valori, iar niciun pericol nu este prea mare pentru a le apăra.

Siguranţa de sine şi curajul l-au determinat să acţioneze pentru salvarea  unei fetiţe de 7 ani, dintr-un incendiu. Aflat în concediu de odihnă, a răspuns imediat solicitării vecinei sale, care cerea sprijin pentru a-şi salva fiica de la moarte şi casa din furia flăcărilor care o cuprinseseră.

În cursul zilei de miercuri, 20 martie, în jurul orelor 14.30 a izbucnit un incendiu la un imobil de pe strada Poştei din localitatea Sărăuad. Se pare că totul a pornit de la o lumânare aprinsă lăsată nesupravegheată. În scurt timp flăcările au pus stăpânire pe imobil, iar fumul înecăcios se dispersa pretutindeni.

Alertat de ţipetele vecinei sale, plutonierul Toth Gheorghe a intervenit şi a intrat în casa cuprinsă de flăcări şi a scos-o pe fetiţa de 7 ani care dormea în casă, salvând-o astfel de la o moarte sigură.

Au fost anunţate echipele de intervenţie, iar până la sosirea acestora mai mulţi vecini au încercat stingerea incendiului.

DSC_3096

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 2, 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.