Evul Mediu reînvie la Castelul Karolyi, prin expoziția „Arsenalul și Camera de Arme a orașului Sibiu”

Ca o modalitate de a oferi astăzi elementele definitorii ale castelului de altădată, Consiliul Județean Satu Mare, Primăria Carei, Muzeul Național Bruckenthal din Sibiu și Muzeul Județean Satu Mare aduc la Carei cea mai importantă colecție de arme medievale din România – Arsenalul și Camera de Arme a orașului Sibiu.

DSC_0052Colecția de arme a Muzeului Bruckenthal a fost constituită pe întregul parcurs al Evului Mediu și al Epocii Moderne, nucleul ei fiind reprezentat de armele confecționate de breslele săsești ale orașului, arme care au fost păstrate cu rigurozitate germană la primăria Sibiului.

Alături de armele sibiene sunt expuse și arme din Carei și Satu Mare, împreună încercând să ilustreze istoria unor vremuri zbuciumate în care “instrumentele de ucis” erau etalate ostentativ cu un dublu scop: pentru a descuraja adversarii și pentru a exprima statutul social și personalitatea proprietarilor.

Vernisajul acestei grandioase și inedite expoziții va avea loc joi, 4 aprilie, începând cu ora 18.00, la Castelul Karolyi. Vor rosti cuvinte de deschidere Adrian Ștef, președintele Consiliului Județean Satu Mare și Kovacs Eugen, primarul municipiului Carei. Introducerea în expoziție va fi realizată de Dr. Sabin Adrian Luca, directorul Muzeului Național Bruckenthal și de Dr. Anca Nițoi, muzeograf în cadrul Muzeului Național Bruckenthal.

Atmosfera vechiului castel va fi redată de formaţia de muzică veche „Carmina Renascentia” şi de interpreţii de muzică folk Tavi Bud şi George Negrea.

Expoziția poate fi vizitată după următorul program: marți-vineri: între orele 10.00-18.00, sâmbătă: între orele 10.00-14.00 și duminică între orele 10.00-18.00. Excepție face ziua de luni când este închis. 

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 2, 2013. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.