„Din suflet pentru suflet”. Moş Nicolae a adus daruri copiilor din sistemul de protecţie socială din judeţ

Moş Nicolae a poposit cu farmecul lui irezistibil şi la copiii din sistemul de protecţie socială. Pe feţele acestora s-a aşternut ca prin farmec bucuria nemăsurată a cadourilor desprinse din inimile angajaţilor din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Satu Mare.

mosul-la-dgaspc-satu-mareSub cupola binefăcătoare a cuvintelor: „Credem în puterea noastră de a schimba destine!“, fiecare dintre angajaţi a contribuit cu o sumă de bani pentru ca lumea mirifică a lui Moş Nicolae să pătrundă şi în sufletele copiilor din Casele de Tip Familial: “Orhideea” din Răteşti, “Maria”, “Ana”, “Felicia” din Satu Mare, “Teodora” din Noroieni, “Ştefania” din Oar, “Speranţa”, “Andreea”, “Violeta” din Carei, “Iris” din Berindan, “Alexandru” din Amaţi, “Daniel” din Borleşti, Centrele de Plasament ale copilului: „Roua” din Hurezu, „Floare de Colţ” din Halmeu, Centrul Maternal „Lorena” şi Centrul de Asistenţă şi Intervenţie a Victimelor Traficului de Persoane, Abuzului, Neglijării şi Exploatării „Andrei” din Satu Mare.

Reprezentanţii angajaţilor s-au deplasat în Centrele amintite, de Sfântul Nicolae, iar mulţi dintre ei au fost percepuţi de către copii ca adevăraţi părinţi de „suflet, inimă şi credinţă”. Toţi copiii au fost curioşi să deschidă, cât mai repede cu putinţă, pacheţelele cu cadouri, în timp ce seninătatea nevăzută a lui Moş Nicolae era întipărită pe feţele lor nevinovate. Unii copii, după ce-au descoperit jucăriile şi dulciurile aduse de Moş Nicolae, au alergat cu mare bucurie la angajaţii DGASPC pentru a le arăta, dar şi pentru a le împărtăşi nemăsurata fericire cuprinsă de o sinceritate emoţionantă.

În Centrele de Plasament, Casele de Tip Familial şi celelalte Centre unde locuiesc copiii din sistemul de asistenţă socială, de Moş Nicolae s-a creat o atmosferă asemănătoare cu aceea din familiile angajaţilor. Un alt moment emoţionant s-a materializat în interpretarea de către copii a unor colinde tradiţionale româneşti. Vocile lor cristaline pline de veselie au umplut cu amintiri din copilărie şi inimile angajaţilor, care au colindat entuziasmaţi împreună cu aceşti minunaţi copii, care aveau sufletele poleite de magia nemuritoare a lui Moş Nicolae.

Tuturor copiilor din Centre, şi-n special celor care poartă numele lui Moş Nicolae sau alte derivate ale acestuia, le dorim un sincer LA MULŢI ANI! Nu uitaţi, dragi copii, nicio clipă, că toţi angajaţii sunt în permanenţă alături de voi, zi şi noapte, reuniţi sub aripile pline de afecţiune părintească şi dăruire profesională ale familiei DGASPC Satu Mare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 6, 2016. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *