Valer Marian a anunţat autosuspendarea sa din PSD

Senatorul Valer Marian a susţinut miercuri, 3 aprilie, o conferinţă de presă în cadrul căreia a anunţat autosuspendarea sa din Partidul Social Democrat.

Valer-Marian4Senatorul a făcut referire la conţinutul scrisorii deschise adresate preşedintelui Traian Băsescu, în care, printre altele arăta că Laura Codruţa Kovesi nu trebuie numită în funcţia de procuror şef al DNA. Ignorarea acestei scrisori, în primul rând de către Victor Ponta, l-a determinat să se autosuspende. Numirea Codruței Kovesi la DNA şi a Alinei Bica la DIICOT încalcă prevederile legale privitoare la selecţie, deoarece potrivit lui Valer Marian, niciuna nu are calificarea şi competenţa necesară dar nici condiţiile de integritate morală.

Senatorul Valer Marian a amintit că “serviciile secrete au dobândit un control total asupra societăţii româneşti, de la politică, justiţie până la mass-media”. Personal a fost obiectul urmăririi operative a SRI, în repetate rânduri a primit ameninţări, chiar şi unii membri de familie. În timpul când a fost urmărit „s-a încercat să i se provoace un accident vascular cerebral şi s-a provocat o atrofiere parţială a glandei tiroide”.

Valer Marian a declarat că va continua să susţină guvernul chiar dacă s-a autosuspendat din PSD şi că speră că „în România se va instaura ordinea şi domnia legii”. În perioada următoare va avea trei declaraţii, la documentarea cărora lucrează de circa trei ani, una despre Daniei Morar, alta despre generalul Predoiu şi alta despre directorul adjunct de la SRI, generalul Coldea.

În final, senatorul Valer Marian a arătat că are cunoştinţă despre faptul că deputatul PNL, Ovidiu Silaghi şi deputatul UDMR, Erdei D. István l-au pârât în mai multe rânduri preşedintelui Victor Ponta, cerându-i acestuia să-l demită din funcţia de preşedinte al PSD filiala Satu Mare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 3 aprilie 2013. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.