Proiect de investiţie în valoare de peste 44 milioane de euro, la Medieşu Aurit

La iniţiativa prefectului judeţului Satu Mare, Radu Bud, marţi, 20 decembrie, în sala mică de şedinţe a Palatului Administrativ a avut loc o prezentare a proiectului de investiţie de la Medieşu Aurit, o investiţie green-field a companiei ALU MENZIKEN în valoare de peste 44 milioane de euro într-o uzină de extrudare şi turnare a aluminiului.

foto-1-intalnire-investitie-mediesu-aurit-20-12-2016Prezentarea investiţiei a fost făcută de către Didier Senn, viitorul director general şi Daniel Vărzaru, director economic la  UAC (Universal Alloy Corporation) Dumbrăviţa, o investiţie similară din judeţul Maramureş, alături de echipa de proiectanţi şi consultanţi.

Din partea Consiliului Judeţean Satu Mare au participat preşedintele Pataki Csaba şi vicepreşedintele Ioan Rus, din partea administraţiei locale primarul comunei Medieşu Aurit, Radu Iancu, iar administraţia guvernamentală a fost reprezentată de şefii instituţiilor care reglementează proiecte şi activităţi economice (Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Agenţia pentru Protecţia Mediului, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Direcţia de Sănătate Publică, Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor), iar din partea Electrica SA a luat parte ing. şef Gabor Francisc.

Investiţia se preconizează a se finaliza la începutul anului 2018, în prima etapă vor fi construite 2 hale de producţie, care ulterior vor fi extinse, iar numărul de angajaţi va ajunge la peste 600. Principalii clienţi ai companiei de la Medieşu Aurit vor fi din industria aeronautică  şi din domeniul automotive (Recaro, Audi, BMW, Bentley, Daimler, altele).

foto-2-intalnire-investitie-mediesu-aurit-20-12-2016Compania ALU MENZIKEN de la Medieşu-Aurit a fost informată despre reglementările specifice fiecărei autorităţi, apoi s-a discutat despre posibilele impedimente şi s-a creionat un parcurs al autorizării investiţiei. Prefectul judeţului Satu Mare a apreciat că există toate premisele pentru dezvoltarea inclusiv a învăţământului dual printr-un parteneriat cu şcolile profesionale şi cu Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, extensia de la Satu Mare, pentru o calificare superioară a tinerilor şi a angajaţilor, care va duce în viitor la locuri de muncă mai bine plătite, motivante şi care pot reţine tinerii în zonă.

Instituţiile sătmărene, inclusiv Consiliul Judeţean, s-au angajat la un dialog permanent şi proactiv cu reprezentanţii companiei, oferind sprijin şi consultanţă pentru a duce la bun sfârşit acest proiect de o importanţă deosebită pentru dezvoltarea  acestei zone a judeţului Satu Mare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 21, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *