A.J.O.F.M. Satu Mare: Despre prima de activare plătită din bugetul asigurărilor pentru șomaj

1-somajul-in-randul-tinerilor-o-bomba-cu-ceas-care-trebuie-dezamorsata-1În Monitorul Oficial al României nr.979 a apărut HG nr. 885/06.12.2016 pentru modificarea și complectarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea forței de muncă.

Normele metodologice explică modul în care se aplică modificările aduse de OUG 60/2016 privind primele de activare, primele de instalare, primele de incadrare precum și subvențiile de care beneficiază agenții economici la incadrarea în muncă atât a tinerilor cât și a persoanelor peste 45 de ani.

Ca și noutate legislativă apare noțiunea de primă de activare care este în valoare de 500 de lei, de care beneficiază șomerii înregistrați la agențiile pentru ocuparea forței de muncă care nu beneficiază de indemnizație de șomaj, în situația în care se angajează cu normă întreagă, pentru o perioadă mai mare de 3 luni, ulterior datei înregistrării la agențiile pentru ocuparea forței de muncă.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 21, 2016. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.