Târgul de Crăciun al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Satu Mare s-a bucurat de succes

Târgul de Crăciun al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Satu Mare, organizat în zilele de 20 şi 21 decembrie  în oraşele Carei şi Satu Mare s-a bucurat de succes, iar obiectele confecţionate de talentaţii copii şi adulţi din sistemul de asistenţă socială au fost achiziţionate în totalitate de iubitorii de suveniruri – după cum a apreciat Mariana Dragoş – directorul general al acestei instituţii sătmărene.

foto-targ-carei-2-horzLa Târgul de la Carei, care a avut loc în incinta Castelului Karolyi, au participat: oficialităţi judeţene şi locale, reprezentanţii Muzeului din Carei, directori de şcoli, educatori, elevi, învăţătoare şi alţi careieni. Toţi participanţii au apreciat obiectele confecţionate de talentaţii copii şi adulţi din: Casa de tip familial  “Speranţa“; Centrul de Îngrijire şi Asistenţă pentru Persoane cu Handicap Mintal “Sf. Ana“; Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Socială “Alexandru” şi Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică “Cristiana“. Atmosfera a fost una familială, presărată cu colinde.

La Satu Mare, Târgul a fost organizat în incinta Muzeului Judeţean, unde au venit şi foarte mulţi colindători: Corul de fete de la Şcoala gimnazială din Apa, grupul de copii de la Şcoala gimnazială din Culciu Mare, grupul de copii de la Grădiniţa nr.9 din Satu Mare şi colindători din sistemul de protecţie socială. Alături de reprezentanţii DGASPC Satu Mare au venit: reprezentanţii Muzeului Judeţean, oficialităţi locale şi judeţene şi alţi sătmăreni atraşi de exponatele originale expuse, la acest Târg de Crăciun,  de copiii şi adulţii din Casele de Tip Familial: “Maria” din Satu Mare, “Alexandru” din Amaţi, “Ştefania” din Oar; Centrul de Asistenţă şi Intervenţie a Victimelor Traficului de Persoane, Abuzului, Neglijării şi Exploatării ”Andrei”  Satu Mare; Centrul de Îngrijire şi Asistenţă pentru Persoane cu Handicap Mintal „O viaţă Nouă” Satu Mare şi Centrul de Recuperare pentru Copilul cu Handicap din Satu Mare.

foto-targ-satu-mare-2-horzBucuria acestor meşteşugari talentaţi din sistemul de asistenţă socială s-a putut citi pe feţele lor, mai ales în momentul când măiestria şi dibăcia acestora a fost apreciată de personalităţile prezente la acest Târg de Crăciun.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 22, 2016. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.